Krupa sanja čudo, Željo vida rane

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 14:15

Tim sa Grbavice ima 2:0 iz prvog meča finala kupa Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina danas dobija osvajača nacionalnog kupa. Krupa na Vrbasu dočekuje Željezničar, u revanšu finala drugog po važnosti pehara u zemlji. Posle prvog meča, odigranog prošle sedmice u Sarajevu, Željo je stekao dva gola viška, a za Plave je najvažnije da je trijumf izvojevan bez primljenog gola na svom terenu (2:0).

Željezničar drugu godinu zaredom u samom finišu sezone ostaje praznih šaka u šampionatu. I ove sezone izabranici Admira Adžema posustali su pred ciljnom ravninom i dopustili Zrinjskom da ih pretekne. Iz tog razloga Želju je neophodan trofej kupa, kako bi sezonu mogao da okarakteriše koliko, toliko uspešnom. U suprotnom, Plavi bi preko noći postali gubitnička ekipa.

Izabrane vesti

Prednost Sarajlija nije prevelika, međutim, sve bi bilo drugačije u pripremi meča da je Krupa uspela da bar jednom zatrese mrežu na Grbavici. I pored negativnog rezultata Krupa je ove sezone na svom terenu vrlo neugodan rival i nikako se ne može reći da je u finalu sve rešeno. Naročito jer se domaćem timu vraća jedan od najboljih strelaca, iskusni Nusmir Fajić, bivši špic Maribora, Dinama iz Minska, Ksinjanga i Univerzitatee iz Krajove.

Željezničar je u polufinalu izbacio tuzlansku Slobodu, dok je Krupa bila bolja od Zvijezde 09. Željo se bori za šesti trofej u kupu, dok je ovo za Krupu prvo finale u istoriji. Takođe, Krupa pored šanse za veliki podvig i osvajanje pehara ima priliku da se izbori za plasman u Evropu. Ako Željezničar osvoji kup, Sarajevo i Široki Brijeg će izboriti plasman na međunarodnu scenu, a u slučaju da Krupa slavi, četvrtoplasirani tim iz prvenstva neće zaigrati u Ligi Evrope.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:00 8720 BIH K Krupa - Zeljeznicar tgg gg 2,00
Ukupna kvota2,00

BiH, KUP - FINALE (REVANŠ MEČ)

Sreda
17.00: (3,70) Krupa (3,10) Željezničar (2,05)   /prvi meč 0:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

FK ŽeljezničarKrupasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara