""
""

Kuća slavnih ima nove stanare - Šakila O’Nila i Alena Ajversona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.16. | 11:55

Među odabranima je i Jao Ming, kao i čuveni trener Mičigen Stejta Tom Ico

Legendarni košarkaški asovi Šakil O'Nil i Alen Ajverson nalaze na spisku novih deset stanara Kuće slavnih u Springfildu!

Izabrane vesti

Jedan od najboljih centara svih vremena, ikona Lejkersa, četvorostruki NBA šampion, najkorisniji igrač ligaškog dela i finala najjače lige sveta će u društvu čuvenog plejmejkera Filadelfije zauzeti mesto među samim legendama koje su oblikovale i podizale svetsku košarku na najviši stupanj prethodnih decenija.

Sa njima svoju poziciju zauzeće i Jao Ming. Možda i najbolji kineski košarkaš u istoriji bio je prvi pik drafta 2002. godine, a celu karijeru proveo je u Hjustonu, da bi zbog brojnih povreda i problema sa kolenima stavio tačku 2010. godine i okačio patike o klin. 

Sa njima u legendu idu i čuveni trener Mičigen Stejta Tom Ico, potom Džeri Rejnsdorf, dugogodišnji vlasnik Čikago Bulsa, kao i Šeril Svups, trostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje sa reprezentacijom SAD, te četvorostruka šampionka WNBA lige, koja je ujedno i tri puta bila MVP.

Posthumno ovu čast dobili su nekadašnji igrač Atlante, Jute i Lejkersa Zelmo Bjuti, te bivši sudija Darel Geretson, zatim čuveni stručnjak Džon Meklendon i Kamberlend Pouzi, zvezda s početka prošlog veka, koja je ujedno i u Bejzbol kući slavnih.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šakil O'NilNBA ligaLos Anđeles LejkersJao MingHjuston RoketsAlen Ajverson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara