"Reprezentacija Tunisa"
"Reprezentacija Tunisa"

Kup afričkih nacija: Bratski remi za četvrtfinale i rat u najavi između dva Konga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.01.15. | 21:15

Tunis prošao kao lider Grupe B, ispali Zambija i Zelenortska Ostrva

Reprezentacija TunisaBio im je potreban po bod i - dobiše po bod. Tunis i Demokratksa republiak ongo odigrali su po njih zadovoljavajućih 1:1 i zajedno se plasirali u četvrtfinale Kupa afričkih nacija. U poslednjem kolu Grupe B takmičenja u Ekvatorijalnoj Gvineji viđen je još jedan nerešen ishod, čak 11. na turniru, ali pošto je susret između Zelenortskih Ostrva i Zambije okončan bez golova te dve reprezentacije će morati da se vrate kućama.

Tunis je takmičenje po grupama završio kao lider, sa pet bodova, a u četvrtfinalu će za protivnika imati domaću selekciju Ekvatorijalne Gvineje, dok će naredni četvrtfinalni par činiti Kongo i Demokratska Republika Kongo, čije su države decenijama u neprijateljskim odnosima usled učestalih ratova, pa je jasno da će na tom susretu tenzije biti povišene i već se sad može konstativati da će taj sudar biti derbi eliminacione faze.

Izabrane vesti

Zahvaljujući sjajnoj reakciji Ahmeda Akaičija Tunis je posle pola sata stekao vođstvo, napadač ES Tunisa postgao je tako drugi gol na turniru, a do kraja prvog poluvremena još jedan. I to iz spektakularnog voleja, ali je on poništen zbog ofsajda.Doduš, Akaiči je do kraja utakmice, zajedno sa svojim kolegama, propustio nekoliko šansi da obezbedi pobedu, pa je Tunis kažnjen sredinom drugog poluvremena kad je napadač Tereka Džeremi Bokila poravnao na 1:1 i odveo svoju zemlju u četvrtfinale.

Doduše, DR Kongo je do kraja morao da drhti za prolaz, jer bi dalje prošli Zambija ili Zelenortska Ostrva. Samo da su imali spretnog napadača koji bi ugurao loptu u mrežu. Ovako, Demokratska Republika Kongo ide u četvrtfinale zbog većeb rboja postignutih golova na turniru u odnosu na Zelenortska Ostrva (2:1)

GRUPA B

Zelenortska Ostrva - Zambija 0:0

DR Kongo - Tunis 1:1 (0:1)
/Bokila 66 - Akaiči 31/

Tabela: Tunis 5, DR Kongo 3, Zelenortska Ostrva 3, Zambija 1 bod

(FOTO: Action images)


tagovi

Zelenortska OstrvaZambijaTunisreprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalKup afričkih nacija 2015DR Kongo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara