Kup prijateljstva: Partizan ostao bez trofeja na penal-ruletu! Sjajni Sarajlija Dizdarević

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.06.18. | 16:22

Tim sa Koševa slavio 6:5

Partizan nije uspeo da se dokopa prvog trofeja na međunarodnom Kupu prijateljstva! Umesto crno-belih pehar su na kraju podigli mladi fudbaleri Sarajeva, pošto su bili bolji od Beograđana u finalu i to posle izvođenja jedanaesteraca - 6:5 (0:0, 0:0)

Teren izuzetno težak za igru, blatnjav i natopljen vodom, uskratio je gledaocima uživanje u atraktivnom fudbalu. Tek nekoliko šansi na obe strane, mnogo grešaka i odlični golman Sarajlija Belmin Dizdarević.   

Izabrane vesti

Kako se meč bližio kraju crno-beli su bivali ofanzivniji, stvorili su i dve lepe prilike u drugom poluvremenu, ali kako ih nisu iskoristili rezultat je ostao 0:0. 

Oba tima započela su dobro penal seriju. Za Sarakevo pogađali su Salčin, Jašarević i Bešić, za Partizan Novaković i Stevanović. Treći penal crno-belih koji je izveo Milosavljević golman Sarajeva Dizdarević je odbranio, ali Beograđane je u ighri ostavio loš šut Dervišagića. Potom pogađa Balaš i posle četiri serije rezultat je bio 3:3. 

Odličan u regularnom delu, još bolji u penal seriji - Belmin Dizdarević. Ne samo da je odbranio još jedan udarac sa bele tačke crno-belima, nego je i sam bio precizan sa 11 metara za veliki trijumf Sarajlija - 6:5.


SARAJEVO - PARTIZAN 6:5 (0:0, 0:0)

Strelci sa penala: Salčin, Jašarević, Bešić, Bradarić, Nikolić i Dizdarević (Sarajevo) - Novaković, Stevanović, Balaž, Antonijević, Janković (Partizan).

Stadion: Švajcarija na Zlatiboru
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac)

Sarajevo: Dizdarević, Sabljica (Kadrić), Bradarić, Bešić, Alić (Nargalić), Dervišagić, Salčin, Nikolić, Islamović (Junuzović), Đokanović (Jašarević), Konjalić. Klupa: Demirović, Kadrić, Junuzović, Hasančić, Nargalić, Čičkušić, Šabić, Jašarević.

Partizan: Vukanić, Radmanovac, Antonijević, Pantazis (Momčilović), Balaž, Pavlović, Novaković, Nović, Milosavljević, Janković, Stevanović. Klupa: Slavković, Stanojlović, Vujić, Ćorković, Momčilović, Tejić, Štulić.

Foto: Kup prijateljstva


tagovi

Kup prijateljstva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara