""
""

KUP SRBIJE: Spartak razbio šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.12.13. | 14:53

Subotičani u polufinalu posle pobede nad Partizanom (2:0), OFK Beograd slavio u Užicu (2:0)

Subotica očima ne veruje – Spartak je u polufinalu Kupa Srbije! Plavi golubovi su brišućim letom stigli među četiri najbolja tima masovnijeg takmičenja pošto su nadvisili Partizan u svim segementima fudbalske igre. Najpre u efikasnosti, pa rezultat okršaja sa favoritom precizno ilustruje dešavanja na severu Bačke – 2:0 (2:0).

Ekipa Dragana Kanatlarovskog revanširala se crno-belima istom merom za prvenstveni poraz u Humskoj pre četiri dana, ali ova pobeda se čini dragocenijom, jer je domaćin dva stepenika do trofeja, dok timu Vuka Rašovića ostaje bolno saznanje da ima očajnu odbranu, neubedljiv vezni red i da je verovatno jedini u istoriji fudbala koji mesec dana igra bez napadača, te da se u podređenom položaju nalazi čim ga neko pritisne. Taj recept, koji su savršeno primenili fudbaleri Tuna u Švajcarskoj ili Donjeg Srema u Humskoj, primenio je i hrabri domaćin, od starta nasrnuo ka Vladimiru Stojkoviću i blickrigom stekao kapitalnu prednost, stavljajući ošamućene goste pred svršen čin.

Izabrane vesti

Ključni igrač na terenu u tim trenucima bio je Dino Šarac, mladi vezista Spartaka, čiji je šut u 11. minutu prošao kroz šumu nogu i završio pokraj stative, da bi samo 180 sekundi kasnije loše ispucanu loptu Volkova kaznio asistencijom ka Noskoviću, čije prikradenje iza leđa nije ispratio Ostojić, pa je momak koji je u subotu promašio zicer za 30 centimetara pokupio kajmak i dilemu o putniku u naredno kolo kupa okončao već na početku.

U param parčad razbijena, Partizanova vojska nije imala ni snage ni umeća da uzvrati, možda zbog toga što joj je nedostajao general na terenu. Katastrofalna partija Erika Đembe Đembe ostavila je vezistima Spartaka suviše prostora na sredini terena, pa sve dok zbog povrede Kamerunca nije ušao Saša Ilić Partizan je izgledao kao amaterski tim u kome se ne zna ko šta radi.

To što su Luka soloprodorom ili Ninković iz očaja poušali da prepolove zaostatak više je ličilo na ''o ruk'' taktiku nego što je imalo smisla u Partzanovoj igri,  da bi tek u drugom poluvremenu Ilić uspeo koliko-toliko da razmrda crno-bele. Ne i da ih spoji sa golom. Još kad se na to nadoveže danas neprimetni Miloš Jojić (tek jedan šut iz slobodnog udarca, neprecizan)  i pričom sa sudijama posvećen ostatak tima (stekao se utisak da su bili u pravu kad su tražili jedanaesterac prilikom igranja rukom Kovčevića), drugačiji epilog nije ni mogao da se očekuje.

Jedino što je promrzla publika u Subotici mogla da vidi od favorita je nekoliko komičnih pokušaja Luke pred golom Milana Jovanića ili trapavih intervencija kompletne odbrane Partizana ispred Stojkovića, posle čega je gašenje Rašovićevih zvezdica logična posledica očajnog pristupa.

Mada kako su lane kod Vladimira Vermezovića ispali u osmini finala, u Humskoj mogu da potegnu priču kako su – napredovali!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SPARTAK – PARTIZAN 2:0 (2:0)
/Šarac 11, Nosković 14/

Subotica
Stadion Spartaka
Gledalaca: 2.000.
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Žuti kartoni: Jovanić (Spartak), Malbašić, Ostojić (Paritzan).

Spartak: Jovanić, Radović, Antonić, Cicmil Puškarić, Kovačević (od 78. Vojvodić), Trivunović, Šarac, Džugurdić (od 67. Farkaš), Torbica, Nosković (od 86. Milić).

Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov (od 46. Petrović), Đemba Đemba (od 40. Saša Ilić), Marković, Ninković, Jojić, Malbašić, Luka (od 75. Grbić).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U polufinalu Kupa Srbije igraće i OFK Beograd, koji je porazio Slobodu na Begluku, golovima u oba poluvremena. Romantičari su poveli sredinom prvog dela pogotkom Aleksandra Ješića, da bi njegov prezimenjak Čavrić overio plasman ekipe Zlatka Krmpotića među četiri najbolja tima.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Spartak - Partizan 2:0 (2:0)
/Šarac 11, Nosković 15/

Sloboda - OFK Beograd 0:2 (0:1)
/Ješić 27, Čavrić 83/

16:00 Jagodina - Donji Srem

17:00 Crvena zvezda - Vojvodina 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Kup SrbijeFK PartizanSpartak Zlatibor vodaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara