Zovite isterivače duhova
Zovite isterivače duhova

Kutinjova ukleta kuća u Kasteldefelsu: Sesk je kupio pre no što su ga prodali, kasnije u njoj bili i Vermalen i Gomeš

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.19. | 13:46

Sve jasno?

Katalonski Sport ga danas ima na naslovnoj strani. Udvarači za Filipea Kutinja je naslov. Čelsi, ako uspe da bar privremeno stopira suspenziju zabrane transfera, i Pari Sen Žermen. Barselona navodno ne želi da izgubi previše novca, pa traži minimum 130.000.000 evra – sa bonusima bi cena koju će ona morati da plati Liverpulu mogla da naraste na okruglo 160.000.000 – iako Brazilac na stadionu Kamp Nou ni ne liči na momka koji je harao Premijer ligom.

I baš zato se lokalni mediji bave uzrocima tako loših Kutinjovih igara u Barseloni. Toliki novac teško će Blaugrana izvući ako on ne proradi, a da bi se to i desilo moraće Ernesto Valverde da utvrdi u čemu je uopšte bio problem. Jer delovalo je da je Kutinjo idealan za Barsin sistem.

Izabrane vesti

A dana? Danas kruže šale da je problem u ukletoj Kutinjovoj kući u Kasteldefelsu, gradiću ušuškanom između mora i planina na obodima Barselone.

Istu kuću je, naime, kupio Sesk Fabregas samo koji mesec pre no što  ga je Barselona, nezadovoljna njegovim igrama, prodala Čelsiju. Dugo je u njoj stanovao i Tomas Vermalen, baš u period kada zbog povreda nije igrao u Barseloni, da bi se potom 2016. u nju uselio Andre Gomeš, koji je kao veliko pojačanje stigao iz Valensije za 40.000.000 evra, da bi već 2018. pričao kako je zbog neverovatnog pritiska u klubu bio na ivici nervnog sloma.

I onda Kutinjo. Na savet Luisa Suareza, nekadašnjeg saigrača iz Liverpula, koji mu je pomogao u potrazi za prebivalištem. Ideja je bila da bude blizu, i Suareza i Lionela Mesija, kako bi se napadački trio Barselone što bolje povezao. Nekih 15 meseci kasnije uz levu aut liniju uglavnom igra Usman Dembele. Kutinjo ima dozvolu da ide.

Možda zaista jeste ukleta?

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filipe KutinjoTomas VermalenAndre GomešSesk Fabregas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara