"Platio ceh: Milan Biševac"
"Platio ceh: Milan Biševac"

Lacio u rasulu: Biševac izbačen iz tima, Lotita navijači jure po ulici

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.04.16. | 16:46

Nema mira posle debakla od Rome. Simone Inzagi je privremeno rešenje do leta, čeka se Prandelijev pristanak

Platio ceh: Milan Biševac

Dan nakon sramotnog poraza od Rome (4:1) u gradskom derbiju Lacio je totalno urušen kao klub, pa je krenula potpuna rekonstrukcija.

Izabrane vesti

Ceh za debakl platio je već trener Stefano Pioli koji je odmah smenjen u nedelju uveče, mada je mnogim ljubiteljima Nebesko-plavih jasno da iskusni stručnjak nije jedini krivac i da deli odgovornost podjednako sa predsednikom Klaudijom Lotitom i sportskim direktorom Iglijem Tareom, čiji su potezi u proteklom periodu doveli do sramote.

Vruć krompir ubačen je u ruke Simonea Inzagija, momka bez seniorskog trenerskog staža, ali uspešnog vođe Laciovih omladinaca, koji je preuzeo brigu o razbijenoj vojsci. I dok predsednik ne sme da izađe na ulicu jer mu najvateniji navijači konstantno prete (zovu ga na telefon i šalju mu uvredljive SMS poruke, a jedan ga je čak i jurio sinoć u jednom restoranu), mlađi Inzagi je okupio danas igrače u Formelu.

Direktor Tare kratko je poručio da neće da podnese ostavku, a jedinu podršku Simone je za sada dobio od rođenog brata Pipa Inzagija.
“Hrabro, brate, kucnuo je tvoj trenutak”, glasila je SMS poruka koju je sinoć poslao legendarni napadač Simoneu, svestan da je ovo veliki izazov za mlađeg Inzagija.

Ipak, po svoj prilici Simone će biti prvi trener Lacija samo privremeno, do kraja sezone, jer se za leto najavljuje dolazak novog šefa stručnog štaba. Siniša Mihajlović i dalje je favorit broj jedan prema tvrdnji Korijerea, mada mnogi portali bliski Laciju tvrde da je Srbin ispao iz trke posle loših rezultata sa Milanom i da je Ćezare Prandeli, koji je trenutno bez kluba, glavni favorit za funkciju prvog trenera.

Velika želja uprave: Ćezare Prandeli

Sajt Ćitaćeleste prenosi da je Klaudio Lotito spreman da plati čak 2.000.000 evra po sezoni bivšem selektoru Italije, a da je pre Prandelija pregovarao i sa Valterom Macarijem, koji mu je tražio 2.500.000 godišnje. Na listi kandidata za novog trenera nalaze se još i Vićenco Montela i Euzebio Di Frančesko, mada ih koči činjenica da su bivši fudbaleri Rome, dok se kao rezerva spominje i Hrvat Ivan Jurić, trener Krotonea, lidera Serije B.

Ali, pre nego što dođe novi trener Lotito će raščistiti trenutni igrački kadar, koji je po mnogima nikada jadniji. Ceh za poraz od Rome platiće odmah štoperi Milan Biševac i Vesli Hud, koji prema navodima Korijerea neće više biti u timu, čak i ako Inzagiju zafale defanzivci do kraja sezone.

Od standardnih fudbalera, Antonio Kandreva može da ide i od njega se očekuje i dobra zarada, a slično je i sa Keitom Baldeom, koji više nije potreban Laciju. Felipe Anderson je slobodan ako neko ponudi 40.000.000 evra, a na transfer listi su i Maurisio, Đentileti, Onazi i golman Beriša. Još jedan Srbin Filip Đorđević takođe može da ide, iskusni Klose se već oprostio od Rima, dok se Matri vraća u Milan odakle je stigao na pozajmicu prošlog leta.

Igrači na koje se računa ranije su već produžili ugovore, a jedini koji treba da se izjasni da li ostaje i sledeće sezone je kapiten Lukas Bilja, koji ima ponude, ali klub želi da ga zadrži.

(FOTO: Action Images)

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici


tagovi

Simone InzagiSerija AMilan BiševacLacioKlaudio LotitoItalijaĆezare Prandeli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara