Lajkovac proključao, igraće se majstorica za titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 20:50

Jedinstvo propustilo drugu meč loptu

O osvajaču prvenstva Srbije za odbojkašice će odlučivati majstorica! Koju je malo ko očekivao...

Iako je pre nekoliko dana delovalo da je sve gotovo i da će Jedinstvo iz Stare Pazove na ubedljiv način doći do titule prvaka posle 2:0 u pobedama, Železničar iz Lajkovca je napravio podvig i vratio se u igru. Posle brejka u trećem meču u Staroj Pazovi, Lajkovčanke su danas uzvratile istom merom na svom terenu i pobedom od 3:1 (25:23, 28:26, 17:25, 25:22) izjednačile finalnu seriju na 2:2 u pobedama.

Izabrane vesti

U sjajnoj atmosferi u hali sportova u Lajkovcu, domaće odbojkašice su nošene velikom podrškom sa tribina krenule ka izjednačenju. Neizvesna borba se vodila u prvom setu, gošće su bolje napadale, ali i više grešile. Železničar je imao nešto bolji servis, a prevagu su napravili poeni blekerki u napadu (7:0) i domaći tim je poveo u setovima.

Najneizvesnije je bilo u drugom setu, čak četiri set lopte su bile potrebne odbojakšicama Železničara, ali su na kraju uspele. Opet je blok Železničara napravio razliku i domaći tim je došao na korak od pobede. Ipak, Jedinstvo je mnogo bolje zaigralo u trećem setu, popravilo proijem i blok, što su su sjajnim napadima krunisale Dejana Lekić i Jovana Mirosavljević.

Proključale su tribine u Lajkovcu, publika je osetila da je potrebna još veća podrška odbojkašicama Železničara i domaći tim je uzvratio sjajnom igrom u četvrtom setu, a posebno dobru ulogu je odigrala Jelena Stanimirović.

Stanimirovićeva i Aleksandra Gajić su sa po 13 poena bile najefikasnije u domaćem timu, Jovana Mladenović i Nikolina Lukić su dodale po 11. Na drugoj strani je sve zavisilo od učinka dve odbojkašice. Preko Dejane Lekić (17 poena) i Jovane Mirosavljević (20 poena) je išla polovina napada gošći, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Peti meč se igra 2. maja u Staroj Pazovi.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacOK Jedinstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara