"Radost kod Žiruovog gola"
"Radost kod Žiruovog gola"

Lakazetov prvi start na Arsenalovoj promociji dresova, ali Žiru je taj koji pogađa! Monrealove asistencije oduševljavale publiku u Sidneju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.17. | 13:57

Tobdžije rastrčane i raspucane u prvih 45 minuta, dovoljno za sigurnu pobedu - 3:1

Radost kod Žiruovog gola

Arsenal je drugi meč u Sidneju i ponovo pobedio, ovoga puta Vestern Sidnej rezultatom 3:1 i napravio odličnu najavu utakmice sa Bajernom za četiri dana u Šangaju. Aleksandar Lakazet je zabeležio prvi start i to na premijeri prve garniture dresova Tobdžija za novu sezonu, ali ovoga puta nije bilo njegovog gola. Po jednom su se u strelce upisali Žiru, Remzi i Eleni, ali je u prvom planu bio fantastični Naćo Monreal, koji je oduševio sa dve asistencije kod prva dva gola i pokazao da mu ozbiljno prija formacija 3-4-2-1, koju forsira Arsen Venger.

Izabrane vesti

Taj sistem igre omugućava poslednjoj liniji tima Arsenala da izuzetno aktivno učestvuje u napadima svog tima, pa se tako brzonogi Španac prošetao kroz odbranu rivala u 33. minutu i spakovao na tacnu loptu Olivijeu Žiru, a samo četiri minuta kasnije poslao fantastičnu loptu preko kompletne odbrane rivala i omogućio Remziju da lobuje Vedrana Janjetovića.

Odbrana je bila u prvom planu i u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je Eleni natrčao na odbijenu loptu i postavio konačan rezultat prvog dela igre.

Arsenalova igra je bila tečna tokom prvih 45 minuta, ali je veliki broj izmena u nastavku poremetio koncepciju igre Vengerovog tima, što je iskoristio sastav Tonija Popovića i iz jednog indirekntog udarca došao do počasnog pogotka.

Francuz je Lakazeta stavio na stanu, kako bi kao „lažni napadač“ pravio ozbiljne pretnje protivniku, dok je sa druge strane to činio Aleks Ivobi. Njih dvojica su otvarali prostor Žiruu, ali i veznim i odbranbenim fudbalerima, pa deluje da bi ova koncepcija igre mogla da donese dosta toga dobrog klubu iz Londona.

Venger je malo promešao karte, pa su tek u drugom poluvremenu u igru ušli Mesut Ozil, Sead Kolašinac, Per Mertezaker, Teo Volkor, Kokelan i drugi…

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaOlivije ŽiruNaćo MonrealEvropaEngleskaArsenalAleksandr Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara