Lako i ubedljivo – pobeda kakva je Barsi bila preko potrebna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 20:53

Katalonci razbili Leganes u Kupu Kralja – 5:0

Napokon i Kike Setjen da odgleda s mirom jednu utakmicu Barselone. Jeste da je u pitanju Kup Kralja, ali ko se s Ibicom u istom takmičenju namuči, posle se i Leganesa boji. Zato je trener šampiona Španije poslao na teren gotovo najjači tim. I on mu je odgovorio laganom pobedom za prolaz u četvrtfinale – 5:0.

Zaigrala je Barsa u sastavu: Ter Štegen – Semedo, Pike, Lengle, Alba – Buskets, Vidal, De Jong – Mesi, Fati, Grizman. Dakle, možda i najbolje što trenutno ima. Prosto, nije se nikom, pogoto Setjenu, igralo sa ugledom, plesalo na žici nekog novog neuspeha posle jako loših igara otkako je preuzeo ekipu.

Izabrane vesti

Naprotiv, Barseloni je bila preko potrebna jedna laka, ubedljiva pobeda koja podiže samopouzdanje. I došla je do nje, slabi Leganes je došao kao glineni golub na Nou Kamp. Uostalom, njemu je Primera daleko bitnija od Kupa, jer se davi ispod crte, pretposlednji je na tabeli i bodovi su mu daleko bitniji od nade da bi mogao preko Barselone do završnice Kupa.

Barsa je idealno otvorila utakmicu, igrao se 4. minut kada je Grizman pogodio za 1:0 i odmah pritisak skinuo sa leđa domaćin fudbalerima. A, ekipe kao što su plavo-crveni iz Katalonije su mnogo nezgodni kada ranu povedu i probiju taj bedem ispred protivničkog gola.

Do poluvremena je bilo 2:0, strelac je bio Lengle, glavom iz kornera, što baš i nije Barsin specijalitet. A, do kraja još tri pogotka, dva puta Mesi i jednom Artur. Lagano. Barsa je u četvrtfinalu.

Foto: Reuters

KUP KRALJA - 1/8 FINALA

Utorak
Tenerife - Bilbao 3:4 penalima (3:3, 2:2, 2:1)

Sreda
Kultural Leonesa - Valensija 2:4 penalima (0:0, 0:0, 0:0)
Valjekano - Viljareal 0:2 (0:0)
Badahoz - Granada 2:3pp (1:1, 2:2)
Real Sosijedad - Osasuna 3:1 (1:1)
Saragosa - Real Madrid 0:4 (0:2)

Četvrtak
Barselona – Leganes  5:0 (2:0)
21.00. Mirandes - Sevilja 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara