Lako je kad imaš Firmina! Sveci se raspali u 92. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.09.18. | 22:55

PSŽ pao na Enfildu u poslednjim trenucima u derbiju Zvezdine grupe - 3:2 (2:1)

Kakva drama i kakva pobeda Liverpula u derbiju večeri na Enfildu u poslednjim trenucima. Oživeo je Pari Sem Žermen u samom finišu zahvaljući Kilijanu Mbapeu, ali je opet surovo poražen sa 3:2, pogotkom Roberta Firmina u 92. minutu. Srećno, ali posle svega mora se to reći i zasluženo.   

Jirgen Klop je bio bolji od nekadašnjeg saradnika i naslednika u Majncu i Dortmundu Tomasa Tuhela, ali će morati da skrene pažnju svojim momcima jer bi u ovako teškoj grupi C kiksevi kao ovaj koji se spremao večeras bili kobni po dalji plasman. Jer, pretilo je da Sveci odu kući sa bodom u džepu, da brazilski velemajstor nije sve sam uradio u ndoknadi vremena.

Izabrane vesti

Uhvatio je loptu na desnom krilu, lomio i finitirao fudbalere PSŽ-a i onda lukavim udarcem servirao iznenađenje golmanu Alfonsu Areoli i razgalio prepuni Enfild Roud. Surovo po Parižane koji su već videli sebe kao neporažene posle sjajnog detalja iz 83. minuta. Indisponirani Mohamed Salah je izgubio loptu, Nejmar krenuo u kontru i izgubio je, a ona je srećno došla do Mbapea koji je rutinski matirao Alisona za 2:2.

Bila je to kazna za Liverpul posle sijaseta propuštenih šansi u drugom poluvremenu, a iako smo gledali lep i otvoren meč, mora se reći da je domaćin bio mnogo bolji u većem delu utakmice. Od starta je Liverpul žestoko nagazio Svece, ređali su se napadi i prilike pred golom Areole, ali dobre šanse Van Dajka, Milnera i Gomeza ostale su neiskorišćene. Kad se otrgao pritiska, pariski tim je zapretio preko Nejmara i Kavanija u 17. minutu, ali je i Alison bio na mestu.


LIVERPUL - PSŽ 3:2 (2:1)
/Staridž 30, Milner 36, Firmino 90+2 - Menije 40, Mbape 83/

Stadion: Enfild 
Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

LIVERPUL (4-3-3): Alison - Arnold, Gomez, Van Dajk - Robertson - Milner, Vajnaldum, Henderson - Salah (od 85. Šaćiri), Staridž (od 72. Firmino), Mane (od 93. Fabinjo).
PSŽ (4-3-3): Areola - Menije, Kimpembe, Tijago Silva, Bernat - Rabio, Markinjos, Di Marija (od 80. Čupo Moting) - Mbape, Kavani (od 80. Draksler), Nejmar.


Liverpul je otvorio golgeterski konto u 30. minutu. Posle dobrih akcija i centaršuteva u šesnaesterac gostiju, Robertson je idealno poslužio Staridža, a ovaj glavom majstorski matirao nemoćnog golmana gostiju. I tu je Klop pokazao koliko je drugačiji od većine. Nije se povukao već tražio nastavak stvarno brzog fudbala, a posle prekršaja Bernata nad Vajnaldumom domaćin je dobio priliku da uveća predsnost sa bele tačke. Naravno, Milner je bio nepogrešiv u 36. minutu za 2:0.

Ali, uspeo je PSŽ da se vrati u pravom trenutku. Posle, naizgled običnog napada lopta je čudesno, posle odbitka, stigla do Tome Menijea, a Belgijanac pokazao da je verovatno najbolji najpotcenjeniji bek u evropskom fudbalu. Svaki put se desni bek Svetaca nađe na pravom mestu u pravo vreme bilo da igra za klub ili reprezentaciju i večeras je još jednom to pokazao.

Zašto je PSŽ ostavio loš utisak, bio slabiji u ovom derbiju od očekivanog, i nije na nivou izdanja iz ranijih sezona iako je rezultatski bio prisutan, pokazaće analiza. Treba reći da je za to možda zaslužna i čeinjenica da je Trent Aleksander Arnold spakovao u džep nemoćnog Nejmara koji je teško dolazio do daha, a ovo definitvno nije bilo veče prvih zvezda pošto se na drugoj strani i beskrvni Mohamed Salah retko nalazio u šansama. Deluje da Egipćanin nije u formi.

Zato su morali utakmicu da rešavaju Mbape i Firmino, a srećniji je posle svega na kraju bio Liverpul, koji je pobedom možda i otežao Zvezdi posao u sledećem kolu, pošto će Parižani morati da traže prve bodove u Ligi šampiona protiv Beograđana. 

LIGA ŠAMPIONA - grupa C

Liverpul - PSŽ 3:2 (2:1)
/Staridž 30, Milner, 36. penal, Firmino 90+2 - Menije 40, Mbape 83/

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Foto: Action Images


tagovi

Danijel Staridž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara