"Milan Jovanović"
"Milan Jovanović"

Lane za MOZZART Sport: Prejako treniram za rekreativca, spreman sam za penziju!

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.09.13. | 19:01

"Bazel je bio jedan od onih koji je ispunjavao moje uslove. Čekao sam ga do samog kraja. Trebalo je da levo krilo Štoker pređe u Šalke i da mi otvori mesto, ali nije došlo do toga. Ako se do sada nešto nije realizovalo, veliko je pitanje da li će se nešto desiti. Mnogi klubovi i ne znaju ko je sve slobodan. Kako oni da znaju da ja mogu istog trenutka da potpišem?

Milan JovanovićPrelazni rok je završen, ali Milan Lane Jovanović nije pronašao novi klub. To ga previše ne uzbuđuje. Slobodan je igrač, može da potpiše u svakom trenutku, a može i da okači kopačke “o klin”. Kao što je i sam nekoliko puta najavljivao.

Kako stvari stoje, ovo drugo je najizglednije ukoliko se veoma brzo ne javi neki klub koji ispunjava njegove uslove. Bivši srpski reprezentativac, međutim, priznaje da su za to šanse minimalne i da je blizu odlaska u penziju.
“Spreman sam da napustim profesionalce i pređem u rekreativce. To što je mene interesovalo, odnosno što sam želeo, nije došlo. Znao sam još pre dva meseca da će biti teško pronaći pravi klub, destinaciju, gde će i porodica biti zadovoljna”, počeo je Jovanović ispovest za MOZZART Sport.

NEMA STRESA NI NERVOZE

Lane
je do skora održavao formu u Vojvodini, ali više ga nema u SC Vujadin Boškov.
“Trenirao sam maksimalno u Vojvodini, ponašao sam se kao da ću svakog trenutka pronaći klub. Fizički se osećam fenomenalno. Pre deset dana sam prestao da treniram sa Novosađanima, sada samo individualno, ali nekako prejako za rekreativca. Ne mogu još da definišem šta bih radio. Ne osećam bilo kakav stres, nervozu, štaviše uživam sa porodicom i spreman sam za penziju. Postoje neke teoretske šanse da ispadne nešto,  ali one su sve manje. Teško će se sada pronaći klub gde mogu da igram motivisano, sa entuzijazmom, da uzvratim ljudima na pravi način što su me doveli”.
Milan JovanovićJovanović je svestan da je vreme skoro iscurelo što se tiče pronalska novog kluba.
“Ako se do sada nešto nije realizovalo, veliko je pitanje da li će se nešto desiti. Mnogi klubovi i ne znaju ko je sve slobodan. Kako oni da znaju da ja mogu istog trenutka da potpišem? To može da završi samo neki menadžer, a ja ga nemam. Ne ide ni da čekam zimu. To je, ipak, prevelika pauza. Ajde da imam 25, ali u mojim godinama to nije preporučljivo”.

ŽAL ZBOG BAZELA

Momak iz Bajine Bašte priznaje da je bio blizu Olimpijakosa, Bešiktaša, Šandonga…  
“Bilo je ponuda, neke sam odbio”, rekao je Jovanović, a potom je duboko uzdahnuo na spomen Bazela.
“Jeste, Bazel je bio jedan od onih koji je ispunjavao moje uslove. Čekao sam ga do samog kraja. Trebalo je da levo krilo Štoker pređe u Šalke i da mi otvori mesto, ali nije došlo do toga. Švajcarski klub je bio najbolja opcija i za mene i za moju porodicu. Zemlja je društveno uređena, pritom mi je klinac krenuo u prvi razred, a tamo se priča francuski kao i u Briselu”.

Bivši Orao još jednom ponavlja da je stavio tačku na eventualno igranje u Srbiji. Jednostvano, odbija ga nizak kvalitet fudbala i turbulentno stanje u klubovima.
“U Srbiji niko ne drže reč. Čak ni političari, a kamoli klupski rukovodioci. Jedno govore i obećavaju, a drugo rade. Još pre tri meseca sam rekao svoje stavove, obrazložio razloge. Imam 32, ne 22 godine. Stojim iza svojih reči. Može to da bude nekome simpatično ili ne, ali tako je. Prepuštam mlađima da se domognu dresa prvotimca, afirmišu i prodaju”, zaključio je Jovanović.

(FOTO: MN Press, Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaMilan JovanovićSrbijaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara