""
""

Lansirana je nova fudbalska perla, Maminjo cveta! Hajduk ponižen, Hrvati nemaju ni D od derbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.16. | 20:07

Demonstracija sile u sudaru dva najpopularnija hrvatska kluba, Zagrepčani idu u finale kupa

Trebalo je da to bude derbi, ali je zapravo bila igra mačke i miša. Sa velikom nemilsordnom mačkom koju predstavlja zagrebački Dinamo i belim mišem koji je danas bio Hajduk iz Splita. Pobedom od 4:0 nad najvećim rivalom pred oko 10.000 ljudi na Maksimiru u revanš meču polufinala kupa Hrvatske, Dinamo je u velikom stilu obezbedio plasman u finale. Sa ukupnih 6:0, pošto je i u prvom meču na Poljudu slavio sa 2:0. Jednostavno, Hajduk ne može da parira Modrima…

Pored ubedljive pobede nad najvećim rivalom, gazda Zdravko Mamić ima još razloga da zadovoljno trlja ruke. Lansirao je još jednu mladi zvezdu čija vrednost u milionima evra počinje da raste vrtoglavo. Reč je o napadaču Josipu Brekalu koji ima samo 17 godina, a blistav potencijal je najavio jesenas na SP za kadete u Čileu kada je blistao u dresu hrvatske selekcije. Ove sezone je dobio šansu da debituje za prvi tim ulazeći sa klupe, a braća Mamić su namirisali da je revanš protiv Hajduka prilika da u najboljem svetlu predstave svoju novu zlatnu koku. Brekalo je dobio šansu u prvih 11 upotpunio napadački triling sa Čileancima Ferandesom i Enrikezom.

I već u drugom minutu je Dinamov tinejdžer najavio teror Hajdukove odbrane. kao metak je probio po levpoj strani i načeo goste iz Splite. U 24. minutu je bilo već 2:0. Brekalo i Enrikez su se poigrali sa Hajdukovom odbranom, Fernandes je zaobišao golmana Kalinića i krunisao golom lepu akciju saigrača. Kako je počelo prvo, tako je krenulo i drugo poluvreme. Loše po Splićane, dobro po Zagrepčane. Opet je Fernandes bio strelac. Sa klupe je ušao i alžirski reprezentativac Sudani i vrlo brzo zadao još jedan bolan udarac Bilima. Opet je Enrikez bio asistent. Upravo je Enrikez propustio šansu da baci petardu u mrežu Hajduka jer je u finišu meča propustio zicer sa pet metara.

(FOTO: GNK Dinamo Zagreb)


tagovi

međunarodni fudbalJosip BrekaloHrvatskaDinamo ZagrebAnhelo Enrikez

Ostale vesti


Najviše komentara