""
""

Lansirana je nova fudbalska perla, Maminjo cveta! Hajduk ponižen, Hrvati nemaju ni D od derbija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.16. | 20:07

Demonstracija sile u sudaru dva najpopularnija hrvatska kluba, Zagrepčani idu u finale kupa

Trebalo je da to bude derbi, ali je zapravo bila igra mačke i miša. Sa velikom nemilsordnom mačkom koju predstavlja zagrebački Dinamo i belim mišem koji je danas bio Hajduk iz Splita. Pobedom od 4:0 nad najvećim rivalom pred oko 10.000 ljudi na Maksimiru u revanš meču polufinala kupa Hrvatske, Dinamo je u velikom stilu obezbedio plasman u finale. Sa ukupnih 6:0, pošto je i u prvom meču na Poljudu slavio sa 2:0. Jednostavno, Hajduk ne može da parira Modrima…

Izabrane vesti

Pored ubedljive pobede nad najvećim rivalom, gazda Zdravko Mamić ima još razloga da zadovoljno trlja ruke. Lansirao je još jednu mladi zvezdu čija vrednost u milionima evra počinje da raste vrtoglavo. Reč je o napadaču Josipu Brekalu koji ima samo 17 godina, a blistav potencijal je najavio jesenas na SP za kadete u Čileu kada je blistao u dresu hrvatske selekcije. Ove sezone je dobio šansu da debituje za prvi tim ulazeći sa klupe, a braća Mamić su namirisali da je revanš protiv Hajduka prilika da u najboljem svetlu predstave svoju novu zlatnu koku. Brekalo je dobio šansu u prvih 11 upotpunio napadački triling sa Čileancima Ferandesom i Enrikezom.

I već u drugom minutu je Dinamov tinejdžer najavio teror Hajdukove odbrane. kao metak je probio po levpoj strani i načeo goste iz Splite. U 24. minutu je bilo već 2:0. Brekalo i Enrikez su se poigrali sa Hajdukovom odbranom, Fernandes je zaobišao golmana Kalinića i krunisao golom lepu akciju saigrača. Kako je počelo prvo, tako je krenulo i drugo poluvreme. Loše po Splićane, dobro po Zagrepčane. Opet je Fernandes bio strelac. Sa klupe je ušao i alžirski reprezentativac Sudani i vrlo brzo zadao još jedan bolan udarac Bilima. Opet je Enrikez bio asistent. Upravo je Enrikez propustio šansu da baci petardu u mrežu Hajduka jer je u finišu meča propustio zicer sa pet metara.

(FOTO: GNK Dinamo Zagreb)


tagovi

međunarodni fudbalJosip BrekaloHrvatskaDinamo ZagrebAnhelo Enrikez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara