LASK smenjuje trenera Šturma

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.09.18. | 09:03

Strateg tima iz Graca Hajko Fogel pred otkazom usled očajnih rezultata svog tima. Danas ga čeka pakleno težak meč u Lincu, gde ga čeka gotovo perfektni domaćin

Bilo je promena uoči početka nove sezone u Austriji, ali titula izvesno neće menjati vlasnika. Situacija je tu prilično jasna - Salcburg grabi ka šestoj vezanoj kruni. Na ostalim timovima je da pronađu svoje mesto pod suncem. Znalo se to i pre početka, a posle nepunog devetog kola već su se dobile konture, odnosno, ko se bori za gornji, a ko će se mučiti u donjem delu.

Prvi put posle 26 godina najviši rang austrijskog fudbala broji 12 klubova, a došlo je i do značajnih promena u sistemu takmičenja. Liga se od ove sezone igra u četvorokružnom sistemu, gde će se prvo odigrati 22 runde u prvom delu sezone, a potom će uslediti plej-of takmičenja - za evropska takmičenja i za ispadanje.

Izabrane vesti

Pred start prvenstva Dejan Stanković, srpski stručnjak koji dugo živi i radi u Austriji, govorio je za naš portal o tome šta očekivati u novoj sezoni i za sada, osim toga što je video Salcburg kao prvaka, mora se reći da je pogodio kada je reč o iznenađenju. LASK iz Linca je trenutno drugoplasiran.
"Šturm je slabo igrao protiv Materzburga, pa je zaslužio poraz na svom terenu. Treneru se već neko vreme 'drma klupa', a brojne novajlije u timu nikako da se uigraju. LASK je zbog svega toga favorit", poručio je za TIP Novosti Dejan Stanković.

Još jedan trener iz Srbije, Igor Jović, koji je kompletnu igračku i trenersku karijeru proveo u redovima austrijskih niželigaša, isključuje pobedu tima iz Graca.
"LASK je u odličnoj formi, igra dobro, pun je samopouzdanja. Šturm pruža promenljive partije, i nije previše ubedljiv... Dajem prednost domaćinu", rekao je Jović, a onda se osvrnuo na dva preostala meča nedeljnog programa u austrijskom prvenstvu:
"Austriju čeka težak meč sa Hartbergom, koji dolazi posle bolnog poraza u prošlom kolu na svom stadionu od LASK-a. Moj tip ovde je X2. I Materzburg i Vaker će da jure pobedu koja im je potrebna kako bi pobegli iz donjeg dela tabele. Prednost dajem Materzburgu, jer kod kuće igra mnogo bolje", istakao je Jović za TIP Novosti.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:30 3304 AUT 1 Hartberg - Austria Vienna ds X2 1,28
Ned 14:30 3305 AUT 1 Mattersburg - Wacker Innsbruck ds 1X 1,23
Ned 17:00 3306 AUT 1 LASK - Sturm ki 1 1,85
Ukupna kvota2,91

AUSTRIJA 1 - 9. KOLO

Subota
Admira - Altah 2:4 (1:2)
Rapid - Sankt Pelten 0:2 (0:1)
Volfzberger - Salcburg 1:4 (0:0)

Nedelja
14.30: (1,90) Materzburg (3,45) Vaker Inzbruk (3,80)
14.30: (3,20) Hartberg (3,30) Austrija Beč (2,15)
17.00: (1,85) LASK (3,40) Šturm (4,10)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Austrija 1LASK LincŠturmsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara