"Čelsi nadigrao Sporting"
"Čelsi nadigrao Sporting"

Lavovi su mace za Plavce, Šalke u Ljudskom vrtu rezervisao kartu za Nion! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.12.14. | 22:36

Žoze Murinjo je odmarao Branislava Ivanovića na ovom meču, dok je Nemanja Matić odigrao svih 90 minuta za Čelsi

 Čelsi nadigrao SportingČelsi je definitivno prvi u grupi G Lige šampiona, to se znalo i pre mečeva poslednjeg kola, ali to nije bio problem za kombinovani tim Žozea Murinja koji je i takav pokazao da je za klasu bolji od lisabonskog Sportinga – 3:1! Portugalcima je bio neophodan bod kako bi osigurali proleće u elitnom takmičenju, te s obzirom na to da nisu uspeli da dođu do njega morali su da gledaju ka Sloveniji gde je Maribor dočekao Šalke. Slovenci su pokazali zube slavnom bundesligašu, ali su na kraju poklekli i položili oružje pred ekipom Roberta di Matea koja će se na kraju ipak naći u najboljih 16 klubova starog kontinenta, dok Sporting ide u Ligu Evrope – 1:0!  

Plavci su uprkos odsustvu bilo kakvog imperativa pobede odmah pokazali ko se pita u ovom meču i sa dva gola u ranoj fazi meča ugasili su sve nade Portugalaca. Već u sedmom minutu Felipe Luis je oboren u šesnaestercu gostiju, sudija je pokazao na belu tačku, a Sesk Fabregas je rutinski matirao Ruj Patrisija i postao Španac sa najviše realizovanih penala u istoriji Lige šampiona sa četiri gola iz jedanaesterca, koliko ima i Gaiska Mendijeta. Kada je Andre Širle preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio donji desni ugao Sportingovog gola za dva gola prednosti Čelsija postalo je jasno da će Lavovi iz Lisabona poraženi napustiti Stamford Bridž, te da će morati do kraja da strepe i osluškuju šta se događa u mariborskom Ljudskom vrtu.

Izabrane vesti

Na startu drugog dela gosti ipak uspevaju da se trgnu na momenat i da smanje zaostatak za Murinjovom ekipom. Mrežu Petra Čeha pogodio je defanzivac Sportinga Jonatan Silva u 50. minutu. No, samo šest minuta kasnije Džon Obi Mikel svojim prvencem u Ligi šampiona vraća dva gola prednosti Plavcima i jasno stavlja do znanja portugalskom timu da im je sudbinama u rukama Mariborčana. 

ČELSI – SPORTING LISABON 3:1
/Fabregas 7p, Širle 16, Mikel 56 – Silva 20/

Sudija: Sven Moen (Norveška)

Stadion: Stamford Bridž

ČELSI (4-3-2-1) : Čeh - Aspilikueta, Kejhil, Zuma, Filipe Luis - Fabregas (od '83 Loftus-Čik) , Mikel, Matić - Salah (od '71 Remi) , Širle (od '74 Ramires) - Dijego Kosta.

SPORTING LISABON(4-3-3) : Ruj Patrisio - Rikardo Esgajo, Maurisio, Paulo Oliveira, Silva - Žoao Mario (od '71 Martins), Vilijam Karvaljo (od '61Montero) , Adrijen Silva - Kariljo, Kapel (od '61 Mane), Slimani.

Maks Majer odveo Šalke u nokaut fazu

Na Ljudskom vrtu u Mariboru, ispostaviće se, rešavala se sudbina čak tri ekipe iz Grupe G. Maribor je jurio treću poziciju za koju im je bila neophodna pobeda, dok je Šalke želeo trijumf koji ga je vodio u nokaut-fazu. Prvo poluvreme oslikalo je važnost koju je meč imao, te u tom delu igre nismo imali priliku da vidimo pogodak iako je bilo prilika ispred oba gola.

Možda i ključni potez na meču nije izveo fudbaler jedne od ekipa, već je to učinio trener gostiju. Roberto di Mateo je Trankila Barnetu zamenio devetnaestogodišnjim Maksom Majerom koji je samo nekoliko minuta kasnije vratio Italijanu za ukazano poverenje. Mladi reprezentativac Nemačke u 62. minutu postigao je najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri kojim je doneo prednost Šalkeu, a potom i proleće u Ligi šampiona, dok je lisabonski Sporting poslao u 1/16 finala Lige Evrope.

MARIBOR – ŠALKE 0:1
/Majer 62/

Sudija: Simon Marčinijak (Poljska)

Stadion: Ljudski vrt

MARIBOR  (4-4-2) : Handanović - Viler, Argus, Rajčević, Stojanović (od '76 Vršič) - Bohar, Filipović, Mertelj, Salaih (od '65 Mendi) - Tavares, Ibraimi (od '83 Zahovič)

ŠALKE (5-3-2) :  Fahrman - Učida, Nojstader, Kirhof, Hevedes, Fuhs - Barneta (od '62 Majer), Hoger (od '88 Ajkan) , Aogo - Huntelar (od '92 Fridrih), Čupo-Moting

Tabela:

1. Čelsi  14 bodova
2. Šalke  8 bodova
3. Sporting  7 bodova
4. Maribor  3 boda

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDžon Obi MikelEvropaLiga šampionaMaks MajerRoberto Di MateoSporting LisabonŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara