""
""

Legenda Partizana: Kad će Rajković da brani, ako ne sad? Takav potencijal se pojavljuje jednom u 20 godina!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.14. | 09:39

"Bojim se da Rajković ne završi na kaljenju u malom timu, što je put ka zaboravu. U devetnaestoj godini zreo je fizički i psihički, pa ga treba odmah staviti na gol. Nije mi jasno šta Zvezda čeka sa njim?!", rekao je Milutin Šoškić

Legendarni golman Partizana, a kasnije i nemačkog Kelna, Milutin Šoškić, smatra da će Crvena zvezda pogrešiti ako mladog golmana Predraga Rajkovića ne gurne u „vatru“ već ovog proleća.

Najbolji golman Evropskog prvenstva za omladince je prema njegovom mišljenju uveliko stasao da bude prvi čuvar mreže crveno-belih.
"Bojim se da Rajković ne završi na kaljenju u malom timu, što je put ka zaboravu. U devetnaestoj godini zreo je fizički i psihički, pa ga treba odmah staviti na gol. Nije mi jasno šta Zvezda čeka sa njim?! Mene su gurnuli na gol sa 17 godina da se kalim na utakmicama. Ispalo je da su moji učitelji znali šta rade.  Ne mora samo golman da bude hrabar, nego i trener – da ga ubaci i istrpi", poručio je Šoškić za Blic.

Izabrane vesti

Milutin Šoškić i kapiten Mačester junateda Denis Lou na Old Trafordu 1966. godineDa li bi bilo rizično eksperimentisati u borbi za titulu?
"Momak je ekstratalentovan i kad će da brani, ako ne sad kad je pun snage i ambicije? Takav poptencijal se pojavljuje možda jednom u 20 godina i klupa može da ga unazadi. Sa Rajkovićem nema rizika, on vredi. Neko u glubu mora da podnese teret njegovog izrastanja iz nade u asa. Trener mora da jača njegovu spremnost i samopouzdanje, pa i da ga istrpi ako pogreši."

Da li u Srbiji postoji golmanska škola?
"Formalno ne postoji, ali naši klubovi imaju specijaliste za golmane. U radu sa njima nema filozofiranja. Pri šutu golman mora da bude sa obe noge na zemlji i da ide u susret lopti. Ako ima ono što treba, na gol! Treba ga tretirati kao svakog igrača – ako golman bmora da spasava Zvezdu, neće valjati ni za ekipu ni za njega", zaključio je legendarni čuvar mreže Parnog valjka.

(FOTO: Star Sport, MN press)


tagovi

SuperligaSrbijaMilutin ŠoškićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara