""
""

Legenda Toto Di Natale - 187! Efikasniji od Ibrahimovića, na gol od Del Pjera i Sinjorija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.03.14. | 20:56

Kapiten Udinezea postigao gol za minimalnu pobedu nad Katanijom i ostaje nam samo da žalimo što ćemo fudbalskog majstora gledati još samo sedam mečeva pre nego što okači kopačke o klin

Udineze je minimalcem savladao Kataniju i verovatno ubio Sicilijancima i poslednju nadu da će uspeti da izbore opstanak u Seriji A. Kao što smo i navikli na Udinezeovim mečevima, arhitekta pobede je bio neuništivi 36-godišnji Antonio Di Natale, strelac jedinog gola. Legendarni Toto nastavlja da oduševljava ljubitelje fudbala kojima samo ostaje da se nadaju da će sjajni napadač promeniti raniju odluku i obećanje da će na kraju sezone završiti karijeru.

Izabrane vesti

Brojke neumoljivo govore da je ovo jedan od najubitačnijih golgetera koje su Italija i Evropa videli u poslednjih desetak godina. Večerašnji gol protiv Katanije mu je bio čak 187. u karijeri u Seriji A. Na večnoj listi strelaca Serije A se nalazi na 10. poziciji, ali mu čuveni Bepe Sinjori i Alesandro Del Pjero beže samo jedan gol. Do kraja prvenstva je ostalo još sedam mečeva i Di Natale će verovatni uspeti da ih prestigne i preuzme im osmu poziciju, a možda sustigne i sedmoplasiranog Kurta Hamrina koji je postigao 190 prvenstvenih pogodaka.

Di Natale je treći najefikasniji strelac Evrope u najjačih pet liga u poslednjih pet godina. Ispred njega su samo Mesi i Ronaldo. Argentinac je u prethodnih pet sezona postigao 184 gola, Kristijano 174, a Di Natale 114. Jedan više od Zlatana Ibrahimovića. Katanija mu je inače jedna od omiljenih mušterija pošto je u 12 mečeva protiv popularnih Slonova sa Sicilije postigao čak 10 golova. 

Pored Di Natalea, meč protiv Katanije je sjajnim odbranama obeležio i 19 godina mlađi golman Simone Skufet. Supertalentovani čuvar mreže je blistao na golu i pokazao zašto ga smatraju novom zvezdom italijanskog fudbala. 

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSerija AKatanijaItalijaEvropaAntonio di Natale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara