""
""

Legija dobila Partizan, Radović "ubio svoje"

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.13. | 20:02

Odlični vezista s dve asistencije bio najzaslužniji za trijumf Poljaka - 2:1

Partizan nije uspeo da se plasira u finale Dejna kupa u Varšavi, pošto je u polufinalu poražen od domaćina Legije rezultatom 1:2 (0:1). Poljaci su bili u podređenom položaju u prvih četrdesetak minuta utakmice, ali su posle vodećeg gola Saganovskog u 45. minutu preuzeli konce igre u svoje ruke i stigli do pobede. 

Jedini gol za Beograđane postigao je Šćepović u 81. minutu, ali možda su izabranici Vuka Rašovića mogli i do još jednog pogotka, da je arbitar u 71. minutu pokazao na belu tačku kada je jedan domaći igrač posle slobodnjaka Jojića igrao rukom u svom šesnaestercu. 

Izabrane vesti

Treba pomenuti da je bivši fudbaler srpskog šampiona Miroslav Radović bio možda i najbolji akter meča, pošto je asistirao kod oba gola domaćeg tima.

Partizan je kao i na nekim ranijim utakmicama tokom ovih priprema u Sloveniji pokazao da ima dosta problema u drugom poluvremenu, kada ekipa dosta padne, jer praktično ostaje bez daha. To je najviše došlo do izražaja na susretu protiv Metalista, ali nije bilo drugačije ni večeras.

Počeli su vrlo dobro crno-beli, bili konkretniji, brži i jači u većini duela. Iz takve igre irodilo se nekoliko poluprilika, ali neke velike opasnosti po golmana Legije nije bilo. Beležimo pokušaje Ninkovića, Luke, Jojića i Kojića glavom, ipak, sve to išlo je pored gola ili je Kučijak lako intervenisao.

Kako je meč odmicao domaćin je dodavao gas i sve više pristiskao odbranu crno-belih, koja je na kraju prvog dela i poklekla. Saganovski je ostavljen sam u šesnaestercu i rutinski iskoristio odličan centaršut Radovića sa desne strane za 1:0.

Gol u najgorem mogućem trenutku za Beograđane. 

Kao što smo već rekli crno-beli su lošije odigrali drugi deo, pogotovo je loš bio sam početak, kada su Poljaci u potpunosti preuzeli inicijativu i napravili nekoliko opsanih napada. 

Partizan je uzvratio u 55. minutu, kada je Saša Ilić odlično proigrao Kojića, ovaj bio u izglednoj šansi, ali nije uspeo da savlada Kučijaka. Bila je to najbolja prilika za crno-bele do tada.

Ponovo je usledio period bolje igre domaćina, a tek su izmene unele malo živosti u tim Vuka Rašovića

U 71. minutu sporna situacija. Dosa Žunior je napravio faul na ivici šesnaesterca, Jojić izveo slobodan udarac, a lopta pogodila nekog u živom zidu u ruku. Tražili su fudbaleri Partizana penal, međutim, sudija je samo pokazao da se igra nastavi.

Sedam minuta kasnije Legija je duplirala prednost, a najveću krivicu za gol snose golman Lukaš i Aksentijević. Ovaj prvi je bio nesiguran, krenuo pa stao, a desni bek Partizana nije imao šta da traži u duelu sa strelcem Kuharčikom, kojeg  je proigrao Radović.

Rezervista Šćepović vratio srpskog prvaka u igru samo tri minuta kasnije, kada je lepo gađao sa ivice šesnaesterca i pogodio mrežu, ali do poravnanja rezultata ipak nije došlo.

Možda i najbolju priliku za tako nešto crno-beli su imali u 86, minutu, međutim, Dosa Žunior i Jojić su se žestoko sudarili, posle čega je meč prekinut, a mladi vezista Partizana morao van igre.

U nadoknadi je probao i Ivanov glavom nakon kornera, ali bezopasno.

Treba pomenuti da je u timu Legije od prvog minuta igrao nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Dosa Žunior (uglavnom se isticao grubostima, mada je delovao dosta sigurno i nije napravio nijednu grešku), dok je još jedan defanzivac koji je dovođen u vezu sa crveno-belima Raul Bravoušao u igru u nastavku utakmice, ali nije imao mnogo prilika da se iskaže.

U sutrašnjim utakmicama sastaju se Partizan - Austrija Beč (od 13.00), a u finalu Fluminense - Legija (16.00). Brazilci su u prvom polufinalu slavili protiv Austrijanaca sa 1:0.

Da podsetimo, ovi mečevi su i za Legiju i za Partizan neka vrsta generalne probe pred start u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-beli će 16. ili 17. jula najverovatnije na megdan Širaku iz Jermenije (u prvom meču savladali Tre Pene 3:0), dok Poljaci idu na megdan Nju Sejntsu, šampionu Velsa.
-----------------------------------------------------------------------------------
LEGIJA - PARTIZAN 2:1 (1:0)

Stadion: Pepsi arena.
Gledalaca: oko 10.000.
Sudija: Marcin Borski.
Strelci: Saganovski 45, Kuharčik 78 - Šćepović 80.

LEGIJA: Kučijak, Berežinski, Dosa Žunior, Jodlovec, Vavržnjak,
Helio Pinto, Vrdoljak, Radović, Dvališvil, Kosecki, Saganovski.
Trener: Jan Urban.

PARTIZAN: Lukač, Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ostojić,
Luka, Kojić, Ninković, Marković, Ilić, Jojić. Igrali su još: Malbašić,
Nemanja Petrović, Mitrović i Ščepović.
Trener: Vuk Rašović.
-----------------------------------------------------------------------------------
(foto: partizan.rs)


tagovi

dejna kupFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara