"Leonardo"
"Leonardo"

Leonardo: Tomić nije kriv! Treba svi da kidamo i borimo se kao psi

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.16. | 13:17

"Znam zašto sam došao u Partizan i znam da možemo biti šampioni. Verujte u ove momke", poručuje Brazilac

LeonardoBrazilac Leonardo vratio se fudbalu posle osam meseci, ali u remiju Partizana sa Bačkom na startu sezone Superlige Srbije. Emocije su mu bile podeljene - sreća zbog povratka na teren, žal zbog izgubljenih bodova.

Kao lajtmotiv ističe nedostatak borbe i želje, gde potencira Evertona kao nekog ko bi mogao da bude primer ostalima. Takođe, misli da ova slaba partija nije krivica trenera Ivana Tomića.
"Ne znam šta bih tačno rekao u ovom trenutku. Srećan sam što sam se posle osam meseci neigranja vratio fudbalu. Živim za fudbal i povratak mi mnogi znači. Lično nisam odigrao onako kako znam, jer mi je potrebno još malo vremena da se vratim u svoju formu. Mislim da ću za dve-tri nedelje biti kompletno spreman", kaže Leonardo za klupski sajt.

Izabrane vesti

Brazilac potencira želju i voljni momenat i kaže da je toga najviše nedostajalo crno-belima.
"U fudbalu nekada nije važna ni tehnika ni precizan pas, koliko želja i izgaranje na terenu. Mislim da nam je to nedostajalo. Moraš da uvek pokažeš da grizeš, da se boriš, da skačeš za svaku loptu. Suviše smo mlako ušli u meč i tu nije kriv trener. On je od nas tražio da budemo agresivni i da grizemo, ali to jednostavno nismo mogli. Kada date milion odsto na terenu, publika to vidi. Nedostajala nam je agresivnost, ali vratićemo se mi", kaže Leonardo.

Tomić

Čini se da je upravo on bio jedan od onih koji su pokretali inicijativu, uzimali loptu i kreirali napade...
"Ja sam navikao tako da igram i znam da Partizan to može, sa tim momcima treniram. Nisam u formi sto posto, ali i kada igraš 15 minuta, moraš da pokidaš. Svima se dešavaju kiksevi i loši dani. Znam zašto sam došao u Partizan i znam da možemo biti šampioni. Verujte u ove momke", ističe Brazilac.

Prokomentarisao je i dodavanje ka Brašancu kada ovaj nije uspeo da matira golmana Bačke.
"Dešava se i to. Brašanac je dobar momak i igrač, ali jednostavno desilo se. Imao je dve mogućnosti – da mi vrati pas ili da šutira. Šutirao je i nismo pogodili, ali je šutirao dobro".

A otkrio je i čija mu se igra najviše dopada.
"Našeg Meska (prim. aut. Marko Janković) i Evertona. Evi grize kao pas, on te kida na terenu i ispunjava sve zadatke – tako moramo svi da igramo", kaže Leonardo.

Nova utakmica za crno-bele je protiv ekipe Napretka. Utisak Brazilca je da svi igraju na život i smrt protiv njegovog tima.
"Za mene nepoznata ekipa, razumljivo, ali verujem u crno-bele. Doduše, uverio sam se da protiv Partizana svi igraju na život i smrt. Verujem da ćemo se brzo konsolidovati i pokazati zašto je Partizan šampion. Mi možemo na titulu, zato sam i došao", zaključio je Leonardo.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanleonardoIvan TomićEvropaEverton Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara