Na ceni: Alasan Plea (levo)
Na ceni: Alasan Plea (levo)

Letos ga kupili za 23.000.000, sada ga prodaju za 50.000.000 evra?

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.01.19. | 19:25

Unosna ponuda u Menhengladbahu

Samo šest meseci bilo je dovoljno Alasanu Plei da u dresu Borusije iz Menhengladbaha pokaže kvalitet. Sa deset golova na 18 utakmica u Bundesligi i Kupu Nemačke novopečeni reprezentativac Francuske dokazao se minule jeseni, pa je stigla i konkretna ponuda i to iz platežno najmoćnije zemlje kada je u pitanju fudbal - iz Kine.

Ideju je dobio Bernd Šuster, legendarni nemački fudbaler koji trenira Dalijan Jifang, a koji je poželeo da pojača špic svog tima 25-godišnjim francuskim napadačem.

Izabrane vesti

Iako sportski direktor Borusije iz Menhengladbaha Maks Eberl eksplicitno odbacuje mogućnost da napadač koji je letos stigao iz Nice za 23.000.000 evra, napusti Borusija Park pre leta 2020. godine, Lekip i SportBild pišu o unosnoj ponudi koja je stigla u tabor Ždrebaca i koja glasi 50.000.000 evra.

Čak je i delegacija Dalijana u subotu popodne bila na stadionu borusije kako bi uživo gledala Pleu u akciji, ali se Francuz nije istakao u pobedi nad Augzburgom od 2:0. Pride, Maks Eberl u izjavi za Kiker tvrdi da zvanične ponude nema, mada je pitanje da li bi je klub glatko odbio ako bi imao priliku da zaradi suplo više od onoga što je uložio u Pleu.

Pride, Borusija nema probleme sa napadačima, tu su Azar, ŠtindlRafael, kao i gomila ofanzivnih veznih fudbalera pa bi se prodaja Plee lako prebolela.

Foto: Reuters 


tagovi

Alasan PleaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara