""
""

LIGA KUP: Siti ide na Vembli, ali bi Građani mogli da plate skupu cenu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 22:56

Siti će 28. februara na Vembliju igrati za prvi pehar u sezoni, a ostaje da se vidi da li će De Brujne moći da pomogne

Mančester Siti plasirao se u finale engleskog Liga kupa, ali bi cena pobede nad Evertonom od 3:1 u revanšu polufinala mogla da bude veoma visoka pošto je u završnici meča Kevin de Brujne doživeo povredu kolena koja je u prvi mah delovala veoma ozbiljno, a Belgijanac je na nosilima napustio teren.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, Siti će u finalu na Vembliju, koje se igra 28. februara, odmeriti snage sa Liverpulom koji je u utorak posle penala izbacio Stouk.

Večeras je Siti jurio 1:2 iz prve utakmice na Gudisonu, a na kraju su baš De Brujne i raspoloženi Serhio Aguero bili junaci trijumfa i preokreta.

Aguero je postigao odlučujući, treći gol posle De Brujneovog centaršuta, mada ostaje sumnja da li je Argentinac bio u minimalnom ofsajdu pre nego što je glavom pogodio mrežu.

 

 

To se desilo u 76. minutu, a šest minuta pre toga na ovoj utakmici rezervista De Brujne je doveo Siti u vođstvo. Iskoristio je dodavanje Rahima Sterlinga koji je, kako je pokazao usporeni snimak, uputio centaršut pošto je lopta napustila teren celim obimom, ali to sudije nisu videle.

Inače, prvi deo utakmice na Etihadu obeležio je veoma lep gol Rosa Barklija u 18. minutu. Ovaj fudbaler još jednom je potvrdio zašto je na meti engleskih velikana, a Vili Kabaljero nije mogao da zaustavi njegov šut sa distance.

Radost gostiju trajala je samo šest minuta, a onda je Fernandinjo šutem sa 20-ak metara, ali i zahvaljujući odbitku, poravnao rezultat.

Menadžer Sitija Manuel Pelegrini, dakle ima razloga za zadovoljstvo jer će se njegov tim naći u prilici da se bori za prvi trofej u sezoni, a ostaje da se vidi posle detaljnih pregleda da li će De Brujne duže pauzirati ili je sve izgledalo strašnije nego što zaista jeste. 




(FOTO: Action Images)
 


tagovi

StoukSerhio AgueroRos BarkliPremijer ligaManuel PelegriniMančester SitiLiverpulLiga kup EngleskeKevin de BrujneFernandinjoEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara