Lionove mlade zvezde se igrale sa Anrijevom razbijenom vojskom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 22:52

Monako se opet raspao

Lion je prolazak u osminu finala Lige šampiona proslavi pred svojim navijačima razbijanjem posrnulog Monaka – 3:0.

Ubedljivom i laganom pobedom, Lion se vratio na treće mesto i dolio ulje na vatru u Monakovom tužnom ambijentu. Iako je Tjeri Anri sa dve pobede u prethodna tri kola uspeo malo da „resetuje“ razbijenu četu iz Kneževine, to večeras nije bilo dovoljno ni za dostojanstven otpor. Mada, problemi sa kojima se suočava su ogromni. Monaku je i večeras falilo pola tima, Anri je uspeo nekako da skrpi startnih 11, ali je na klupi imao dvojicu 17-godišnjaka, trojicu 18-godišnjaka, jednog 19-godišnjaka i rezervnog golmana koji ima 20 godina. Ekipa koja je pre dve godine igrala polufinale Lige šampiona i osvojila titulu u Francusku, nema dodirnih tačaka sa ovom osim dvojice veterana  - Rađija i Falkaa.

Izabrane vesti

Sa druge strane Lion je u kompletnom sastavu imao zicer protiv šaernog sastava Kneževa. Neke od Lionovih maldih zvezda koje juri pola Evrope su opet oduševile. Već u šestom minutu je supertalentovani Usem Auar zatresao mrežu, ali veći deo posla je odradio sjajni Bertran Traore i još jednom pokazao da će biti sledeća otpisana investicija za kojom će Čelsi žaliti.

Već u 24. minutu je Lion došao do prevelikih 2:0. Strelac je bio Fekir, a opet je golu prethodila majstorija. Fantastičan pas Džejsona Denajera iz srca odrbane kroz ceo teren za Tetea koji je uposlio Fekira.

Sve nade Monaka je pokopao Aleksandar Golovin divljačkim startom nad Fekirom na samom poečtku drugog poluvremena. Posle VAR snimka, Rus je zaradio crveni karton. Do kraja je i Lionov talentovani levi bek Ferlan Mendi postigao lep gol glavom posle još jedne asistencije Tetea.

FRANCUSKA 1 - 18. kolo

Subota
Rems - Strazbur 2:1 (1:0)
/Dumbija 6, Kafaro 66 - Tomason 48/

Nedelja
Nim - Lil 1:3 (0:2)
/Aliui 68 - Leao 4, Bamba 41, Pepe 66/

Nica - Sen Etjen 1:1 (0:0)
/Siprijan 81. penal - Dioni 53/ 

Lion - Monako 3:0 
/Auar 6, Fekir 34, Mendi 59/

(FOTO: Reuters)


tagovi

Nabil FekirFerlan MendiUsem Auar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara