""
""

Ljudi, nemojte više ovako, molimo vas! Odbojkaši Srbije kroz triler do četvrtinala EP

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.10.15. | 19:47

Izabranici Nikole Grbića gubili 2:0 od Estonije, ali na kraju ipak kroz iglene uši stigli do trijumfa

Kakvu dramu i trening za živce navijačima i stručnom štabu su priredili srpski odbojkaši na putu do četvrtfinala Evropskog prvenstva. Ipak, na kraju su preživeli i pobedili Estoniju sa 3:2 (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13) u utakmici osmine finala u Busto Arsiciju.

Izabrane vesti

Rival odbojkaša Srbije u četvrtfinalu EP biće selekcija Francuske, a ako misle da nastave put ka borbi za medalje, moraće da odigraju mnogo, mnogo bolje nego večeras.

Hodali su srpski odbojkaši bukvalno po ivici provalije, dozvolili Estoncima da povedu sa 2:0 u setovima i ozbiljno dovedu u pitanje dalji plasman.

Na sreću srpskih navijača u italijanskom mestu Busto Arsicio, posle drugog seta, selektor Nikola Grbić uspeo je da pronađe pravu formulu.

Konačno je zaustavljen servis Estonaca, a rivalu je dobrano uzdrman i prijem, što je bilo ključno za dalji tok meča. Naravno, mnogo je bilo važno i to što se probudio Aleksandar Atanasijević.

Bivši odbojkaš Partizana preuzeo je lidersku ulogu, svaka teška lopta išla je na njega i on ih je znalački slao u nebranjeni deo polja ili po prstima estonskih igrača.

U taj-brejku Estonci su se držali prilično hrabro do završnice, kada su ipak presudili iskustvo, kvalitet i jači živci srpskih odbojkaša.

Četvrtfinalni meč kontinentalnog šampionata protiv Francuske igra se u sredu od 17.30, takođe u Busto Arsiciju.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press)


tagovi

Srbijaženska odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojkaNikola GrbićEvropaestonijaAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara