""
""

Ljudski apel gruzijskog selektora: Dovedite Jabu Kankavu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.17. | 23:39

O Dušanu Tadiću: Među najboljima u Evropi!

Napomena sebi uoči nekih narednih žrebova: ne potcenjujte Gruziju! Nije to više ekipa koja je u svađi s loptom. Naprotiv. Ipak, izabranici Vladimira Vajsa nisu imali ni sreće, a ni napadača pa da u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ostvare bar neku pobedu. Selektor Vajs svejedno hvali svoj tim, ali ne zaboravlja da Srbiji čestita na plasmanu na Mundijal ocenivši da su Orlovi zasluženo u Rusiji.
"Čestitam Slavoljubu Muslinu, svim igračima Srbije, navijačima. Srbija je bila najbolja u grupi. I danas smo videli dobru utakmicu, dali su taj zlatni gol i otišli kao prvi. Mi smo bili fantastični, ali nam treba više kvaliteta u napadu, u kaznenom prostoru. Bez golova ne možeš da pobediš".

Međutim, ima tu i igrača koji zaslužuju sve pohvale. Ko je pažljivo gledao obe utakmice Srbije sa Gruzijom mogao je da zapazi "ćelavka" sa brojem sedam na leđima. Kapiten Jaba Kankava oba meča odigrao je na evropskom nivou, dirigovao veznim redom Gruzije, milovao loptu, iako - pazite sad - već šest meseci nema klub i trenira sam?!
"Molim sve evropske klubove i njhove trenere da razmisle o Jabi Kankavi. On sam trenira, slobodan je igrač, a divan igrač, neverovatan čovek i ja prosto ne mogu da shvatim da on nema klub", požalio se Vajs.

Izabrane vesti

Ipak, ako baš bira najboljeg igrača koji je večeras bio na terenu, to je - Dušan Tadić!
"Srbija ima mnogo iskusnih igrača. Tadić je jedan od najboljih igrača Evrope na svojoj poziciji. Tu su Matić, Kolarov, Ivanović, Mitrović... Bez obzira na to što se u prvom poluvremenu videlo da su nervozni, da su im pasovi bežali. U prvom poluvremenu smo uspeli da zatvorimo Rukavinu i Kolarovu, ali nismo dali gol. A Srbija jeste".

Piše: Dejan Stanković


tagovi

EvropaGruzijareprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara