Logičan rasplet - Pardju dobio otkaz

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.04.18. | 12:52

VBA pred totalnim slomom...

Vest Bromvič Albion nema premijerligašku perspektivu, nema para za plate igračima i stručnom štabu, a od danas nema ni trenera. Alan Pardju danas je ispraćen sa Hotornsa pošto mu je uručen i zvanični otkaz.

Potpuno očekivan i logičan rasplet posle svega što VBA preživljava u poslednjim mesecima. Serija od devet ligaških poraza dovela je klub na prag eliminacije u Čempionšip posle osam godina provedenih u ostrvskoj eliti, dok je velika finansijska kriza maksimalno doprinela tome da se VBA nađe na pragu potpunog sloma. Baš kao i Sanderlend pre samo godinu dana. 

Izabrane vesti

Zajedno sa Pardjuom stručni štab VBA napustio je i njegov čovek od poverenuja - Džon Karver.

Pardju je stigao u novembru posle otkaza Toniju Pjulisu, ali se u igri VBA ništa nije promenilo. Rastanak je, zato, bio neminovan.
„VBA i Alan Pardju sporazumno su raskinuli ugovor posle diskusije dve strane. Klub želi da zahvali Alanu i Džonu na njihovim naporima i želi im dobro u budućim akcijama. Klub ne želi da se više oglašava po ovom pitanju“, stoji u kratkom saopštenju na klupskom sajtu.

Poslednjih dana se engleskom štampom dosta šuškalo o otvorenom sukobu igrača sa Pardjuom, ali i da su u svlačionici postojali klanovi čime je drastično podrivan timski duh. Pardju, izgleda, nije mogao da se nosi s tim. 

VBA je tokom poslednje tri sezone napravio veliki finansijski iskorak napred i počeo ozbiljnije da troši novac na pojačanja. Počev od leta 2015. godine do danas je utrošeno preko 135.000.000 evra, a među najvećim imenima nalaze se Salomon Rondon (17.000.000 evra), Naser Šadli (15.200.000 evra), Džejk Livermor (11.500.000 evra), Oliver Burk (15.200.000 evra) i Džej Rodrigez (14.000.000 evra). Doduše, Pardju nije uspeo da dovede nijedno pojačanje tokom zime. 

Kao mogući naslednik Alana Pardjua najviše se pominje Majkl Eplton, sadašnji asistent Kloda Puela u Lesteru, a potencijalna rešenja su i Marko Silva, Majkl O'Nil i Hari Rednap.

Foto: Action Images


tagovi

Alan Pardju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara