""
""

Loš dan za srpske košarkaše „preko bare“: Jokić i Nastić nisu se proslavili, Kešelj ostao na klupi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.15. | 08:41

Žofri Lovernj odigrao odličnu utakmicu, sa 12 poena i 11 skokova...

Nova runda NBA Letnje lige u Las Vegasu nije donela previše dobrih stvari za srpske košarkaše. Ognjen Kuzmić više nije u Golden Stejtu (priključio se pripremama reprezentacije Srbije prim. aut.), Nikola Jokić i Stefan Nastić nisu imali zapažene uloge, dok je Marko Kešelj poraz njegovog Portlanda od Bostona odgledao sa klupe. 

Izabrane vesti

Posle tri vezane pobede, Denver je doživeo i prvi poraz u Letnjoj ligi. Od Nagetsa bolja je bila Atlanta, koja se osvetila za poraz iz prve runde takmičenja i slavila rezultatom 82:73.

Doskorašnji centar Mega Leksa Nikola Jokić potrudiće se da što pre zaboravi performans protiv Atlante, pošto je utakmicu završio ranije zbog šest faulova, a svojih 14 minuta na parketu nije iskoristio na najbolji način – 2 poena (1/5 iz igre) i pet skokova, uz tri izgubljene lopte.

Interesantno, Atlanti je kompletna prva petorka imala dvocifreni učinak, a najefikasniji među njima bio je Brendon Ešli sa 18 poena, čemu je dodao i osam skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Odmah iza mladog krilnog centra  bili su Lamar Paterson i Stiven Holt sa po 17 poena. U redovima Denvera najefikasniji igrač bio je Erik Grin sa 17 poena, ali je najviše pokazao Žofri Lovernj, koji je ubacio 12 koševa, uhvatio 11 lopti i podelio dve asistencije. 

Golden Stejt je slavio protiv Njujork Niksa pomalo začuđujućim rezultatom 76:54, a srpski centar Stefan Nastić našao je svoje mesto u startnih pet, ali nije igrao previše. Na parketu je proveo 11 minuta i za to vreme ubacio dva poena i uhvatio dve lopte. Džejms Majkl Mekadu bio je najefikasniji igrač Voriorsa sa 16 poean, čemu je dodao i devet skokova.

Kod anemičnih Niksa samo tri igrača imala su više od četiri poena, a sva trojica ubacila su dvocifren broj koševa – najviše je upisao Džerijan Grant (14p), Kristaps Porzingis je dodao 12, a Lengston Gelovej 11 koševa. Tim iz Velike jabuke ukupno je imao devet strelaca.

(FOTO: Printscreen Via Youtube)


tagovi

Žofri LovernjStefan NastićNikola JokićNBA ligaMarko KešeljDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara