"Pele na meti Lacija"
"Pele na meti Lacija"

Lotito dovodi društvo Đorđeviću: Pele pred vratima Rima?

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 17:22

Ukoliko Miroslav Klose napusti Rim na kraju tekuće sezone, italijanski reprezentativac biće prvi pik da ga zameni u dresu Nebeskoplavih...

Pele na meti Lacija

Nebeskoplavi imaju velike ambicije, ali hoće li se nova želja Klaudija Lotita ispuniti? Lacio je nanišanio pojačanje u samom špicu napada koje bi moglo da dođe na Olimpiko ukoliko Miroslav Klose idućeg leta napusti Večni grad, a prema navodima italijanskih medija novi Lacijal će postati napadač Sautemptona Gracijano Pele!

Izabrane vesti

Klose bi na leto mogao da iskoristi šansu da potpiše možda i poslednji veliki ugovor u karijeri, a pitanje je da li će zovu miliona sa Bliskog istoka, iz Severne Amerike ili matične Nemačke vremešni golgeter moći da odoli. Uz to, Nemac je nedavno potvrdio da ima ozbiljne ambicije da započne trenersku karijeru u svojoj zemlji kad okači kopačke o klin, te da mu je želja da jednog dana sa klupe predvodi nekog bundesligaša.

Shodno tome, alarm u kancelariji Klaudija Lotita se upalio, te je kontroverzni gazda Lacija krenuo u poteru za eventualnom zamenom, a Italijani tvrde da će to biti baš njihove gore list. Gracijano Pele, koji je ove sezone stekao potpunu afirmaciju i stigao do dresa Azura, mogao bi da se vrati u domovinu i zaigra u dresu Rimskog kluba.

Međutim, postoji i nekoliko prepreka potencijalnom prelasku italijanskog golgetera u redove Nebeskoplavih. Naime, Gracijano ima važeći ugovor sa Svecima do leta 2017. godine, te bi Lotito morao ozbiljno da dreši kesu ukoliko želi da ga gleda na Olimpiku. Čak i ako se to desi, godišnja primanja italijanskog reprezentativca se ne uklapaju u politiku čelnika Lacija koji su kao gornju granicu odredili 2.000.000 evra po sezoni i nijedan fudbaler rimskog tima nema više od toga. Pele, pak, u Engleskoj zarađuje 2.500.000 evra po godini ugovora, te bi morao da se odrekne najmanje petine prihoda ukoliko uprava italijanskog kluba ne promeni pomenutu politiku.

S obzirom na to da je napadaču 29 godina, te da nema još previše sezona na vrhunskom nivou u nogama, pitanje je da li će pristati na ideju da se odrekne ozbiljne cifre i Sautempton zameni Rimom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ALacioKlaudio LotitoItalijaGracijano PeleFilip ĐorđevićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara