""
""

Lučić i Valensija u poteri za legendarnim Viltom Čemberlenom i Dudinim CSKA (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.01.16. | 17:09

Valensija je sa 27 vezanih pobeda već izjednačila dostignuće Majami Hita u sezoni 2012-13. Ipak, to nije najduži niz u ovom takmičenju

Stigla je nova godina, a košarkaši Valensije i dalje ne znaju za poraz. Kako sezona odmiče, nižu se pobede, a španska ekipa sada je, posle pobede nad Oldenburgom u Evrokupu,  došla do učinka 27-0 i hrabro gazi ka mestu u istoriji.

Izabrane vesti

Već je ova ekipa napravila najbolji start u klupskoj istoriji, bolji i od Golden Stejt Voriorsa, prošlogodišnjeg šampiona NBA lige.

Ipak, momci Pedra Martineza pucaju na još više, tačnije na sam vrh košarkaškog olimpa. Gađaju rekorde na svetskom nivou, u Evroligi i NBA ligi.

Valensija je sa 27 vezanih pobeda već izjednačila dostignuće Majami Hita u sezoni 2012-13. Ipak, to nije najduži niz u ovom takmičenju.

Vlasnik tog rekorda su Los Anđeles Lejkersi iz sezone 1971/72, kada su vezali 33 trijumfa i na kraju osvojili titulu prvaka NBA lige.

U Evropi je Valensija već “prešišala“ uspeh Barselone iz sezone 2009/10, kada je katalonski gigant imao 25 pobeda zaredom.

Ipak, apsolutni rekorder kada je u pitanju pobedonosna serija je moskovski CSKA iz sezone 2004/05. Tada je Armejce sa klupe predvodio Dušan Ivković, a ekipa je u jednom trenutku sezone imao skor 42-0.

Na žalost navijača CSKA, te sezone Moskovljani su doživeli poraz kada je bilo najvažnije, u polufinalu Fajnal fora Evrolige od španske Taukeramike.

Priliku da nastavi trijumfalni niz Vladimir Lučić i drugovi imaće u nedelju, 17. januara kada će u prvenstvenom meču dočekati Saragosu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Facebook stranici

(FOTO: Action Images, MN Press)


tagovi

Vladimir LučićVilt ČemberlenValensijaSrbijaŠpanijaRusijaNBA ligaLos Anđeles LejkersEvropaEvroligaDuda IvkovićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara