"Idemo - svi ruke gore!"
"Idemo - svi ruke gore!"

Luda žurka, ludo zezanje na Azurnoj obali! Nica zgromila Nant za prekid osmogodišnjeg posta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.16. | 16:50

Siprijen tresao mrežu dva puta, Baloteli i Plea nastavili golgeterski niz - 4:1

Idemo - svi ruke gore!

Nije Nica - Ibica, ali njeni igrači od svake utakmice prave nezaboravnu žurku za svoje navijače! Šesta pobeda u nizu u prvenstvu, maksimalnih 18 bodova za nastavak fantastičnog niza, a posle Monakovog kiksa protiv Sent Etjena, sada zaostatak za ludom družinom iz komšiluka iznosi - šest bodova. Baš koliko i Pari Sen Žermen kasni za trenutno najboljim timom francuskog fudbala!

Izabrane vesti

Nica na svom terenu nije imala milosti protiv starog dužnika. Punih osam godina prošlo je od dana kada je Nica poslednji put na svom terenu nanela poraz Nantu, a sada kada je to konačno učinila, uradila je to na brutalan način - 4:1. I to uz novu minijaturu povratnika Marija Balotelija, još jedan gol Alasana Plee i dva hica razigranog Vilana Siprijena i fantastično izdanje asistenta Žan Mišela Serija, na šta Kanarinci jednostavno nisu imali adekvatan odgovor. 

Pogađajte ko se vratio? Mario Baloteli ponovo pogodio! (VIDEO)

Mada, nije ni da su gosti sa drugog kraja Francuske uspeli da izdrže gromovske udare tima Lusijena Favra. Već posle devet minuta Nant je poklekao, a prvi od svoja dva gola danas uknjižio je najbolji igrač utakmice - Siprijen. I to posle kontre, u kojoj je domaćin lako mogao da dobije i penal. Prvo je Seri odradio veliki posao od momenta kada je ukrao loptu i prosledio je do Belande, da bi ovaj uputio dodavanje ka Baloteliju kojim je razotkrio kompletnu odbranu rivala. Usledila je gužva u šesnaestercu, nakon čega je Italijan zaradio oštar udarac, ali je arbitar pustio prednost pošto je na loptu natrčao Siprijen i zakucao loptu u nebranjeni deo mreže. 

Nije Baloteli ostao dužan igračima Nanta, pošto je već u 27. minutu obavio lakši deo posla. A i ovog puta u glavnoj ulozi bio je Seri sa dodavanjem kakvo se ne viđa svaki dan. Gotovo na identičan način kao što je nešto ranije učinio Belanda, samo sa znatno veće udaljenosti. Ovog puta Baloteli je bio nepogrešiv, a rezultat na semaforu glasio je - 2:0. Bio je to njegov šesti gol u prvenstvu. 

Početak drugog dela pripao je napadaču Nanta Emilijanu Sali, koji je u uvodnim minutima vratio nadu da bi ishod mogao da bude pozitivniji. Međutim, nada je kratko trajala, jer je već u 60. minutu na scenu stupio Plea. I opet je Seri pred navijače i protivničke igrače bacio jednu malu čaroliju, zbog čega je nekadašnjem igraču Liona ostalo samo da zakuca loptu i vrati dva gola prednosti. 

A onda, za kraj, baš onako kako je i počelo - golom Siprijena. I to samo pet minuta nakon što je njegov saigrač Nicu na pravi put i to brzopoteznim hicem. Samo je prihvatio loptu od Rikarda i šutnuo, a golman Riju bio je i ovog puta nemoćan. 

Kakav početak sezone za klub sa Azurne obale! Magičan!

LIGA 1, 11. KOLO

Petak:

Lil - PSŽ 0:1 (0:0)
/Kavani 65/

Subota:

Tuluz - Lion 1:2 (1:1)
/Žilijen 26 - Lakazet 15. penal, 52/

Bastija - Dižon 0:0

Gengan - Anže 1:0 (0:0)
/De Pov 78/

Lorijan - Monpelje 2:2 (2:1)
/Ture 16, Marvo 24 - Kamara 45+1, Sanson 70/

Nansi - Kaen 2:0 (2:0)
/Mandan 6, Dijara 12/

Sent Etjen - Monako 1:1 (1:1)
/Perin 18 - Glik 5/

Nedelja:

Nica - Nant 4:1 (2:0)
/Siprijen 9, 65, Baloteli 27, Plea 60 - Sala 47/

17.00 Ren - Mec
20.45 Marselj - Bordo

(FOTO: Action images)


tagovi

Alasan PleaEvropaFrancuskaLiga 1Mario BaloteliNantNica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara