""
""

Ludilo je gotovo, Severna Karolina u transu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.17. | 08:47

U finalu NCAA lige u Finiksu ekipa Severne Karoline savladala Gonzagu

Ružno, ali pehar je tu! Martovskom ludilu došao je kraj, a šampionsku titulu u NCAA osvojila je Severna Karolina. Košarkaši jednog od najpoznatijih američkih univerziteta pobedili su Gonzagu u finalnoj utakmici sa 71:65 u duelu koji nije bio lep za gledanje, ali teško da će bilo ko u Čepl Hilu da mari za to. Brinuće ih samo kako da pobede mamurluk posle lude noći i velikog slavlja.

Izabrane vesti

Istovremeno, za Severnu Karolinu ovo je bilo svojevrsno iskupljenje za poraz u prošlogodišnjem NCAA finalu. Naoštrili su se puleni trenera Reja Vilijamsa da uzmu ono što su ispustili iz ruku prethodnog proleća. Ovo im je šesta titula u istoriji.

Daleko od toga da je njegova ekipa noćas blistala, pre svega u šuterskom smislu. Pogodila je samo četiri trojke iz 27 pokušaja, ali ni to očigledno nije bilo dovoljno da ih Gonzaga zaustavi.

Pitanje pobednika rešeno je dva minuta pre kraja. Najdžel Vilijams Gos je sa osam vezanih poena doneo Gonzagi koš prednosti minut i 52 sekunde pre kraja. A onda je Severna Karolina odgovorila jako.  

Džastin Džekson je najpre postigao koš uz faul i realizovao dodatno slobodno bacanje, zatim je Vilijams-Gos iskrenuo članak. Tada su kola krenula nizbrdo za Gonzagu. U sledećem minutu nijedna od ekipa nija bila u stanju da postigne koš, sve dok Ajzea Miks nije pogodio pod košem i doneo Severnoj Karolini plus tri (68:65) na 25 sekundi pre kraja.

Isti igrač je zatim udario „bananu“ Vilijams-Gosu, Džekson je zakucao i kontranapadu i slavlje je moglo da počne u Finiksu gde se i održao finalni turnir. Inače, na ovako tvrdoj utakmici bilo je dosta slobodnih bacanja - čak 52, po 26 za obe ekipe koje su iz bonusa izašle 13 minuta pre kraja.

Ovo je treneru Reju Vilijamsu treća titula u karijeri, sada ima jednu više od legendarnog Dina Smita i jednu manje od Majka Kžiževskog.

Džoel Beri je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, Džekson je duel završio sa 16 poena, dok je Hiks na to dodao još 13. Kod Gonzage je Vilijams-Gos bio najbolji strelac sa 15 poena, dva manje postigao je Džoš Perkins.


(FOTO: Action Images)


tagovi

martovsko ludiloNBA ligaNCAASeverna Karolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara