""
""

Ludogorec moćan protiv Crnogoraca, Mbođ uhapsio Astanu, Rozenborg je gazda “tamo gore” (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.16. | 21:41

Bugarski i norveški šampioni sa dva gola prednosti dočekuju revanše, Litvanci prijatno iznenadili

Crnogorski šampion Mladost nalazi se na rubu eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Klub koji je prošlog leta bio prijatno iznenađenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope je ipak nedorastao razigravanju za ulazak u najkvalitetnije klupsko takmičenje. Bugarski šampion Ludogorec je u prvom meču rutinski savladao Mladost 2:0 i jednom nogom zakoračio u treće kolo.

Izabrane vesti

Prošlogodišnji fijasko protiv moldavskog Milsamija je bio dovoljna opomena Bugarima da ne smeju nikoga da potcene. Sa petoricom Brazilaca u startnoj postavi, plus Marselinjom koji ima bugarsko državljanstvo i samo dva domaća igrača Ludogorec je bio preveliki zalogaj za Mladost.

Bugari su totalnom ofanzivom od prvog minuta potpuno razbili planove crnogorskog šampiona koji nije uspevao da dođe do daha. Već posle 26 minuta igre je postavljeno konačnih 2:0. Prvi gol je dao Moci iz penala u 13. minutu pošto je prethodno Igumanović faulirao Lukokija, da bi 13 minuta kasnije Lukoki upisao ime na listu strelaca. Nekadašnje Ajaksovo čudo od deteta je sačekalo loptu na drugoj stativi i doveo Ludogorec do 2:0.

Bugari su dominirali i u nastavku, Mladost je jedva prelazila na protivničku polovinu i tek u drugom poluvremenu imala jednu solidnu šansu tako da i sa ovim porazom može da bude zadovoljna s obzirom na prikazanu igru.

Dva gola razlike posle prvog meča ima i Rozenborg. S tim što je primio gol i u revanšu ga očekuje znatno teži rival. Šampion Norveške je u skandinavskom derbiju savladao sa 3:1 švedskog prvaka Norčeping koji je nedavno ostao bez najboljeg igrača i strelca Emira Kujovića. Imao je Rozeborg bajkovitih 3:0 u 65. minutu posle pogodaka Ejolfsona, Helanda i Lanlaja ali je mrlju na pobedu bacio primljenim golom u 71. minut kada je Anderson produžio nadu Norčepingu. Gol u gostima daje razlog Šveđanima da bi u revanšu mogli da naprave veliki preokret.

Golova nije bilo u Litvaniji gde je Žalgiris dočekao Astanu. Prošlogodišnji učesnik Lige šampiona nije oduševio na gostovanju na Baltiku. Kazahstanci čak mogu da budu zadovoljniji ovakvim ishodom od Litvanaca. Žalgiris je bio za nijansu bolji i pogodio je stativu u drugom poluvremenu. Od prvog minuta su za litvanski tim igrali Andrija Kaluđerović i nekadašnji Zvezdin štoper Mamadu Mbođ, da bi šansu u drugom poluvremenu dobio Partizanovo dete Matija Ljujić. Na drugoj strani, Maksimović je odigrao ceo meč i imao najbolju šansu za Astanu u prvom poluvremenu, dok je Đorđe Despotović dobio priliku tek u nadoknadi vremena. 

KVALIFIKACIJE ZA LŠ – 2. KOLO, PRVI MEČEVI:

Rozenborg (NOR) – Norčeping (ŠVE) 3:1 (0:0)
/Ejolfson 48, Heland 62, De Lanlaj 65/

Žalgiris (LIT) – Astana (KAZ) 0:0

Ludogorec (BUG) – Mladost Podgorica (MNE) 2:0 (2:0)
/Moci 13, Lukoki 26/ 

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbalMamadu Mbođ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara