"Ifeani Onjilo"
"Ifeani Onjilo"

Ma šta kažeš: Partizan ne dovodi fudbalere kao Zvezda?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.13. | 13:59

Komentariše Vuk Rašović transfer Onjila. Kao da je zaboravio Kamaru, Fofanu...

Ifeani OnjiloUverljiva pobeda Javora protiv Crvene zvezde primorala je sve ostale klubove na maksimalan oprez pred mečeve sa četom Bogića Bogićevića. Partizan nije izuzetak, pa je na konferenciji za novinare pred susret osmog kola Superlige jednostavno moralo da se potegne i posrtanje Zvezde u Ivanjici. I možda i najdalekosežniji efekat tog meča – transfer Ifeanija Onjila u Ljutice Bogdana.

Nigerijac se, barem na početku avanture u Beogradu, nije najbolje snašao, stekao se utisak da su crveno-beli pogrešili, a ranija dešavanja nas uče da srpski klubovi retko uče i iz svojih, a kamoli tuđih grešaka.

Izabrane vesti

Stoga je, pomalo u šali, trener crno-belih Vuk Rašović upitan da li je moguće da će i Partizan, pod uslovom da mu Javor da gol, krenuti u ofanzivu na strelca tog pogotka?
"Ne, ne, sigurno ne, mi ne dovodimo igrače na taj način", rekao je Rašović, iako su u Humsku na gotovi identičan način stigli Ismail Beko Fofana, Medo Kamara, nešto ranije Vladimir Jovančić...

Po principu – jedna ili dve utakmice na nivou i to baš protiv Partizana i odmah ugovor. Na sličan način je dres crno-belih zadužio još jedan proizvod Javora Eliomar Silva, ali se ni on, kao ni Onjilo, nije nametnuo kao pravi izbor.
"Drugačiji je igrati za Zvezdu i Partizan. Prirodno je i normalno da je lakše igrati u ekipi manjeg rejtinga. A nije baš jednostavno sve to ponoviti u dresovima večitih rivala, jer u svakom meču moraš da pobediš i od tebe se očekuje da namestiš gol ili postigneš. To je razlog što se fudbaleri iz uslovno rečeno manjih klubova sporije uklapaju u našu sredinu", objašnjava Rašović.

Kojeg, istina, ne treba baš kriviti za poslove kluba u prelaznom roku, jer je opšte poznato da se u dva najveća srpska kluba na tom polju treneri najmanje pitaju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEliomar SilvaIfeani OnjiloJavorFK PartizanSrbijaSuperligaVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara