"Vladimir Darida"
"Vladimir Darida"

Ma, to ima samo u Bundesligi: Gol u 90+3 za tuš, gol u 90+5 za slavlje Ujedinjenih nacija u Berlinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.16. | 19:25

Herta u ludoj završnici bolja od povratnika Frajburga - 2:1, drama i na meču Hofenhajm - RB Lajpcig

Vladimir DaridaBerlin je u transu. Krcate tribine Olimpijskog stadiona njišu se od radosti zbog prve pobede Herte u novoj sezoni Bundeslige. I to kakve. Izvojevane iz praktično poslednjeg šuta na gol. U petom minutu nadoknade vremena. Tim Pala Dardaija doslovce je iščupao trijumf nad povratnikom Frajburgom u premijernom meču nedeljnog programa prvog kola - 2:1.

U junaka je izrastao Julijan Šiber. Od danas zlatna rezerva Herte. Njega je trener Dardaji ubacio u igru u 85. minutu umesto Vedada Ibiševića, a ovaj je deset minuta kasnije uzvratio na poverenju pogotkom koji sliči akciji sa terena za mali fudbal na školskom igralištu. Akcija je bila takva da su svi domaći fudbaleri navalili u kazneni prostor, nema ko nije pucao, lopta se posle pravog karambola odbila do Šibera, a bivši napadač Borusije iz Dortmunda je nekako umuvao u mrežu.

Izabrane vesti

Kakva je ekstaza u tom trenutku nastupila, to je teško opisati. Jer, Herta je na kraju dobila tri boda, koja su joj po igri i pripadala, pošto je sve vreme kontrolisala dešavanja na terenu. Ofanzivu je naplatila u 62. minutu tako što je Čeh Vladimir Darida, inače bivši prvotzimac Frajburga, efektno završio akciju koju je započeo Japanac Haraguči, a asistencijom nastavio reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević.

Činilo se da Herta sigurno gazi ka pobedi, a onda je u trećem minutu nadoknade, jedan od retkih opasnih napada Frajburga rezultirao golom kapitena Heflera, koji je glavom posle centaršuta iz kornera preusmerio loptu u dalji ugao. Taman kad su se gosti obradovali premijernom bodu u Bundesligi, Berlinci su krenuli u završni atak i potvrdili da je nemačko prvenstvo posebno zanimljivo zbog toga što se igra baš do poslednje sekunde.

I u drugom meču dana kuvalo je na sve strane. Hofenhajm je ugostio RB Lajpcig i uprkos činjenici da je dvaput vodio na kraju uspeo da uzme samo bod - 2:2. Delovalo je da će se formacija sa tri špica - Kramarić, Vagner, Uth - isplatiti treneru Nagelsmanu, međutim, gosti - u čiji tim je ovog leta uloženo oko 28.000.000 evra uspeli su da osvoje premijerni bod u elitnom rangu zahvaljujući pogotku Marsela Sabicera u 90. minutu

Kakav finiš prvog kola Bundeslige!

BUNDESLIGA - 1. KOLO

Petak:

Bajern Minhen - Verder Bremen 6:0 (2:0)
/Alonso 9, Levandovski 13, 46, 76pen, Lam 66, Riberi 73/

Subota:

Dortmund – Majnc 2:1 (1:0)
/Obamejan 17, 89 - Muto 90+1/

Keln – Darmštat 2:0 (1:0)
/Rise 11, Modest 62/

Hamburger – Ingloštat 1:1 (1:0)
/Vud 35 - Hinteršer 79/

Augsburg – Volfsburg 0:2 (0:1)
/Didavi 35, Rodrigez 89/

Ajntraht Frankfurt - Šalke 1:0 (1:0)
/Majer 13/

Mehnengladbah - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:0)
/Han 45+1, Štindl 85 - Pohjanpalo 80/

Nedelja:

Herta – Frajburg 2:1 (0:0)
/Darida 62, Šiber 90+5 - Hefler 90+3/

Hofenhajm - Lajpcig 2:2 (0:0)
/Rub 55, Uth 83 - Kajzer 58, Sabicer 90/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valdimir DaridaNemackaHertaFrajburgEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara