""
""

„Madridisti“ Mijat, Robi i Jarni o Modriću: Nije promašaj nego kolateralna šteta

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.01.13. | 18:34

Nekadašnji asovi Real Madrida govore o kritikovanom hrvatskom vezisti koji je izabran za najgore pojačanje sezone u Primeri i pružaju mu podršku

 

Izabrane vesti

Od  silno iščekivanog pojačanja do promašaja godine. Takva je sudbina zadesila najvijače Real Madrida sa Lukom Modrićem. Najveće pojačanje kraljevskog kluba je debelo razočaralo od dolaska u Kraljevski klub i nalazi se na meti kritika medija i navijača.

Naravno, breme igranja u Real Madridu je teže nego u bilo kom drugom klubu na svetu, a Modrić ga očigledno sve teže podnosi. Nekadašnji asovi Reala sa ovih prostora Predrag Mijatović, Robert Prosinečki i Robert Jarni su u razgovoru za hrvastke medije istakli da je Modrić samo kolateralna šteta loših rezultata Reala i da očekuju da će uskoro pokazati svoje pravo lice.
„Po meni je potpuno očekivano da kritikuju Modrića. On je napravio veliki pritisak da dođe na Bernabeu, a još nije pokazao ono što se od njega očekuje. Ali, nije potpisao na godinu dana za Real. Potpisao je na pet godina i to je dokaz koliko mu veruju. Ne sumnjam u to da će ga i slaviti ako Madriđanima uskoro krene bolje. Svi igrači Reala pre ili kasnije dožive velike kritike. Doživeo sam ih i ja dok sam igrao u Madridu. Bitno je što o vama misle trener i saigrači, a dobro znam da oni cene i vole Luku“, kaže Mijatović.

Robert Jarni tvrdi da je Modrić žrtva loše jeseni “kraljevskoga kluba” i Žozea Murinja.
„Kritike Luki su zapravo kritike Murinju jer je on insistirao na njegovom dolasku. Navijači su sada ljuti na Žozea i okomili su se na Modrića jer je on bio najveće pojačanje. Ispao je kolateralna žrtva. Da Modrić nije bio među najboljim vezistima na svetu, sigurno ne bi igrao u Realu. Istina je da je Luka nekad u igri imao crnih rupa, ali ko je gledao Real mnogo puta ove sezone, vidi da je igra sa njim puno brža. Nažalost, nije prošao pripreme i to se oseti. Uskoro će igrati puno bolje“, rekao je Robert Jarni.

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki podržava Modrića i stao je u njegovu zaštitu.
„U Realu uvek neko mora biti kriv. Sad im je kriv on, a ako ne proigraju, ubrzo će im biti kriv neko drugi. Ma, samo da se on adaptira. Polako, potrebno mu je još vremena“, kaže Prosinečki


tagovi

EvropaLuka ModrićPredrag MijatovićPrimeraReal MadridRobert JarniRobert ProsinečkiŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara