"Slavlje Selte na Madrigalu"
"Slavlje Selte na Madrigalu"

Magičan fudbal Selte na Madridalu: Evrogol Oreljane i Nolitove čarolije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.15. | 13:59

Viljareal sa igračem manje moraod ase pomiri sa porazom od 1:2. Na čelu Primere trio Real, Barsa, Selta

Slavlje Selte na MadrigaluSvakog vikenda zloslutnici kreću iznova: Nema šanse da Selta traje toliko dugo, samo je pitanje vremena kada će krenuti da klizi u ambis. Prosto, nije to toliko kvalitetan tim. I zaista, teško da se tim Eduarda Beriza može nazvati vrhunskim, ali njegova igra nije ništa manje od toga. Selta igra magičan fudbal, a to je potbrdila i u derbiju osmog kola Primere u kome je nasred Madrigala očitala lekciju do ovog kola prvoplasiranom Viljarealu - 2:1 za deobu prvog mesta na tabeli sa gigantima kakvi su Real i Barselona.

Doduše, malo je nedostajalo pa da Viljareal uz dosta sreće izbegne najgori scenario. U 67. minutu je jedan šut Denisa Suareza zakačio Uga Mala, taman toliko da prevari Serhija Alvareza. U tom trenutku na semaforu je pisalo 1:1, a igrači Selte su posle sijaset promašenih zicera delovali zbunjeno.
"Kako je moguće da nije barem 3:1 za nas", verovatno su se pitali.

Izabrane vesti

Jer sve ono što je Selta danas prikazala sasvim je dostojno njihovog plasmana na tabeli španskog prvenstva. Počevši od prvog gola Fabijana Oreljane, koga u poslednje vreme u šali nazivaju i Aleksisom Sančezom za siromašne. Igrao se 42. minut kada je Čileanac prhvatio loptu između dvojice čuvara, uočio da ne stoje baš blizu, pogledom odmerio daljinu i odapeo iz sve snage.

Majstorija.

Već u sledećem napadu dirigent orkestra iz Viga Nolito uzdrmao je stativu, u 46. minutu neopreni Erik Bertrand Bejli je neoprezno igrao rukom, zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače iz Viljareala cedilu. Činilo se da će gosti sa lakoćom do pobede. Ne samo zbog činjeničnog stanja, već zbog svega što se videlo na terenu.

Nolito je imao pokaznu vežbu. Vrteo je saigrače oko ose, slao savršeno precizne lopte tačno tamo gde treba i uvek baš u idealnom trenutku.  Međutim, Selta je i pre gostovanja kod Viljareala umela da raznovrsnu igru u polju prospe lošim rešenjima u poslednjoj trećini terena. Ovaj put je Jago Aspas mogao da izraste u tragičara posle dva promašena zicera.

I onda taj srećni gol Suareza, koji je raširio krila domaćima. Rupu nastalu isključenjem Bejlija kao silikonom je popunio Antonio Rukavina (Nemanja Radoja je u igru ušao u 86. minutu). Ali možda se Viljareal i previše osilio, pomislio da sa desetoricom može i do potpunog preokreta.

Greška. U 90. minutu Oreljana se još jednom okušao. Ovaj put je prečka spasila Žutu podmornicu. Ali samo na koji trenutak. Nolito je bio na mestu. Ovaj put nije bilo greške.


Nolito 1:2 | Villarreal - Celta Vigo 18.10.2015 HD by EuropeanLeagueLiveGoal

Primeira, 8. kolo:

Subota:

Real Madrid - Levante 3:0 (2:0)
/Marselo 27, Ronaldo 30, Hese 82/

Eibar – Sevilja 1:1 (1:0)
/Baston 9 - Gameiro 71/

Barselona – Valjekano 5:2 (2:1)
/Nejmar 22pen, 33pen, 69, 70, Suarez 77 – Gera 15/

Valensija - Malaga 3:0 (2:0)
/Čarls 19 ag, Gomeš 33, Pareho 88/

Betis - Espanjol 1:3 (0:1)
/Renelja 89 - Roko 4, Kaisedo 51, Sančez 55/

Nedelja:

Viljareal - Selta 1:2 (0:1)
/Suarez 67 - Oreljana 41, Nolito 90/

16.00: Sosijedad - Atletiko Madrid
18.15: Hetafe - Las Palmas
20.30: Deportivo - Bilbao
20.30: Sporting Hihon - Granada

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ViljarealŠpanijaSeltaPrimeraNolitoJago AspasFabijan OreljanaEvropaDenis SuarezAntonio Rukavina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara