"Majkon"
"Majkon"

Majkon protiv čelendža u fudbalu: To bi prouzrokovalo više haosa

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.10.14. | 16:48

Brazilac branio čast sudije meča Juventusa i Rome Đanluke Rokija

MajkonU Italiji nikako da se slegne prašina posle meča trenutno najvećih rivala u Seriji A Rome i Juventusa, a to je pokrenulo diskusiju o uvođenju čelendž sistema u fudbal.

Desni bek Vučice Daglas Majkon je na toj utakmici skrivio penal, mada se videlo da je faul napravio van kaznenog prostora, ali on ipak nije za uvođenje čelendža.
„Da li bih ja uveo ponovne snimke? Ne, jer bi to prouzrokovalo više haosa. Nije bio penal protiv Juvea i ja sam odmah shvatio da se sve desilo van šesnaesterca. Mogao sam da protestujem kod sudije, ali šta bi to promenilo?“, upitao je Brazilac.

Izabrane vesti

Glavni sudija tog meča Đanluka Roki se našao na udaru fudbalske javnosti, Juventus je opet optužen da namešta mečeve, ali Majkon veruje da pogrešne odluke nisu bile namerne.
„Ne mogu da pomislim da su sudije grešile namerno, jer svi mi pokušavamo da odradimo svoj posao najbolje što možemo. Mislim da smo napravili grešku, a protiv Juvea plaćaš greške više nego protiv drugih timova. Ipak, sudijske greške jesu uticale na rezultat“, objasnio je desni bek. 

Protiv uvođenja čelendža je i trener Juventusa Masimilijano Alegri

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijaMajkonRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara