""
""

Majstore, pobedio si Murinja! Žoze ga je gazio kao opušak, ali pokazao je Basti zašto je veliki!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.17. | 21:22

"Bastijan definitivno ostaje sa nama i biće u sastavu", priznao je Portugalac veliki poraz...

Žoze Murinjo ga je precrtao sa liste igrača Mančester junajteda usred medenog meseca, izbacio ga je iz svlačionice prvog tima, prosledio ga da trenira sa mladim timom. Onda mu i to zabranio i dodelio mu trenera sa kojim če raditi individualno. A kako to nije bilo dovoljno, onda ga je vratio treninzima prvog tima, samo kako bi popunio broj. Pričali su i „krvoločni“ ostrvski kritičari, uvek spremni da osuju paljbu kad zatreba, da je njegovo vreme prošlo, da u njemu više nema materijala za fudbal najozbiljnijeg nivoa. Da je vreme da se posveti golfu i životu sa prelepom ženom, Anom Ivanović

Izabrane vesti

Ali, da je Bastijan Švajnštajger mnogo više od „ispušene muštikle“ i običnog džaka za udaranje pokazao je svojim karakterom, jačim od svih niskih udaraca koje je Murinjo pokušao da mu zada. Ćutao je, radio krvavo, nije se žalio. Čak nije dao nijednu izjavu po pitanju svega što ga je snašlo na tom čuvenom Teatru snova.

Povezivali su ga sa mnogim klubovima, dostojnim njegovog imena, a i onim koji bi potpis velikog nemačkog kapitena - osvajača Mundijala sa Nemačkom, a onda i Lige šampiona, osam titula prvaka Nemačke, sedam pehara u Kupu, dva državna Superkupa, kao i Superkup Evrope i Interkontinentalni kup (sve sa Bajernom) - mogli samo da ostvare kada bi „prevarili“ čuvenu kompjutersku igricu.

Pretrpeo je mnogo toga, proživeo košmarnu polusezonu, ali izašao je kao jedini čovek iznad cele situacije. 

Sve je istrpeo Švajnštajger i na kraju - pobedio Murinja! U večerašnjem duelu FA kupa protiv Vigana bio je asistent kod prvog i strelac četvrtog gola. I to varijacijom makazica. Šmekerski. Bio je to njegov treći meč u dresu Crvenih đavola ove sezone, a drugi na kojem je zatresao mrežu.

I posle svega što je uradio za samo 106 minuta na terenu (!) naterao je Murinja da se postidi i kaže ono što verovatno nije ni sanjao da će reći.
„Bastijan Švajnštajger sigurno ostaje u Junajtedu i posle ovog prelaznog roka. On će biti uključen u sve klupske akcije i biće u timu. U Premijer ligi, a vratićemo ga i u sastav za Ligu Evrope, pošto se otvorio prostor odlascima Depaja i Šnajderlina. Opet, nemamo ni mnogo igrača, a ni opcija na sredini terena“, priznao je Murinjo poraz, verovatno i najveći ljudski u karijeri.

U sve tri utakmice koje je odigrao ove sezone Mančester junajted dao je četiri gola - Vest Hemu (4:1), Redingu (4:0) i sada Viganu.

Da ne zvuči kao otrcana fraza, ali klasa stvarno jeste večna.

Kapa dole, Bastijane

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bastijan ŠvajnštajgerEngleskaEvropaPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara