""
""

Majstori zaplesali fudbalicu: Kanu tri komada, Bobo Vijeri dva - Milan i Arsenal častili navijače (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.16. | 19:25

Dve čudesne generacije koje su u prethodnoj deceniji obeležile evropski fudbal odigrale za svoju dušu

Na jednoj strani Maldini, Dida, Kostakurta, Vijeri, Kafu, Albertini… Na drugoj Pires, Overmars, Ljunberg, Peti, Kanu, Simen… Dovoljno da vas podiđe jeza kada se setite kako su ti majstori igrali fudbal. I da zažalite što je biologija uradila svoje. Ali i dalje pikaju. Onako za svoju dušu. Legende Milana i Arsenala su danas opet podsetile kakva su klasa.

Izabrane vesti

Jer fudbal je kao vožnja bicikla. Kada ga jednom naučiš, ne možeš da zaboraviš. Godine učine svoje da to bude malo sporije, ali u neku ruku elegantnije i prirodnije. Fudbal u nekom iskonskom smislu. Bez taktike, uzaludnih kilometara i dosadnih pasova.

Veterani Arsenala i Milana su dana navijačima u Londonu poružili divno subotnje popodne. U revijalnom okršaju, Tobdžije su savladale Rosonere 4:2 i i zadužile ih da u nekom revanšu u Milanu opet odmere snage. Trostruki strelac za Arsenal je bio Nvankvo Kanu, jedan gol je dao Rober Pires, dok je Bobo Vijeri postigao oba gola za goste.

Timovi su bili sastavljeni od raznih generacija mada su ulkgavnom dominirali igrači iz timova Arsenala i Milana koji su u prošloj deceniji bili strah i trepet na Starom kontinentu. Onih Anćelotijevih Rosonera koji su osvojili dve Lige šampiona i Vengerovih Nepobedivih koji su igrali fudbal za pamćenje. Pored asova na terenu, bile su tu i trenerske legende. Arsen Venger na klupi Arsenala i Fabio Kapelo kao trener Milana.

Bilo je lepih golova, poteza, šala… Svega u čemu bi publika uživala. Fredi Ljunberg je pakovao golove kao nekad, Kafu špartao desnom stranom kao mladić, Kanu tukao glavom kao da je video igrica u pitanju, Bobo Vijeri pokazao da je njuh za gol još tu.

ARSENAL: Simen, Hojt, Ture, Kion, Vinterburn, Parlour, Peti, Žilberto Silva, Ljunberg, Pires, Overmars. Igrali su još: Leman, Sigan, Limpar, Grimandi, Boa Morte, Kanu.

MILAN: Abijati, Kafu, Kostakurta, Favali, Seržinjo, Desai, Ambrozini, Albertini, Boban, Di Kanio, Vijeri. Igrali su još: Dida, Maldini, Masaro, Eranio, Karbone, Ba, Simone, Šimić, Pankaro.

Uživajte... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APremijer ligaNvako KanuMilanKristijan VijeriItalijaEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara