"Marko Pavlovski"
"Marko Pavlovski"

Makedonci ponovo “otimaju” Marka Pavlovskog?

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.04.15. | 09:24

"On je uvek sa strašću igrao za Srbiju, znam da bi voleo da igra i za seniorski tim", kaže novi makedonski selektor Ljubinko Drulović

Marko PavlovskiSa kapitenskom trakom oko ruke blistao je na Evropskom U19 prvenstvu u Litvaniji na kojem je Srbija pokorila Stari kontinent. Govorilo se o njemu kao o "srpskom Ćaviju", ali su se zastupnici Marka Pavlovskog očigledno prevarili što su ga odmah potom poslali u Porto u kojem bivši polaznik omladinske škole OFK Beograda nije uspeo da se izbori za mesto. O velikoj karijeri koja se ne tako davno činila izvesno sada se samo tiho šuška. Makedonci ipak nude izlaz. I Pavlovskog zovu da zaigra za njihov nacionalni tim.
"Znam da ga žele i da su već jednom pokušali da ga angažuju, ali prilikom naših pregovora niko to nije pominjao", kaže za Informer novoimenovani selektor Makedonije Ljubinko Drulović, koji je vodio i šampionsku U19 reprezentaciju Srbije.
"Pavlovski ima makedonske korene. Oni u tome vide šansu da ga privole, ali videćemo šta će biti od toga. Marko je uvek sa strašću igrao za Srbiju, znam da bi voleo da igra i za seniorski tim", dodaje Drulović za Informer.

Inače, Pavlovskog je još 2012. u nacionalni tim Makedonije zvao Čedomir Janevski, ali se sada 21-godišnji vezista prefinjenog poteza nije odazvao. U međuvremenu je međutim karijera krenula silaznom putanjom, pa je Pavlovski ove sezone odigrao samo 16 od 40 utakmica B tima Porta u drugoj ligi Portugalije i prema dostupnim podacima postigao dva gola i namestio još dva.

Izabrane vesti

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalPortoMarko PavlovskiLjubinko Drulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara