""
""

Maler od golmana koštao Vitese poraza, a možda i Lige šampiona: PSV se osvetio i hita ka podvigu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.03.14. | 22:11

Nesrećni Felthujzen prvo na neverovatan način poklonio gol Filipsovcima, a onda je posle odbranjenog penala ipak primio gol... Asistencija Kostića i gol Rišaira Živkovića za Groningen

Do pre mesec dana je to zvučalo kao ludost na koju ne bi pomislio ni najzagriženiji navijač PSV Ajndhovena, ali danas to izgleda kao realnost. PSV grabi ka podvigu zvanom plasman u Ligu šampiona!

Izabrane vesti

Popularni Filipovsci imali očajnu jesen, a u jednom periodu su igrali toliko loše da su u 13 vezanih prvenstvenih mečeva ostvarili samo dve pobede i bili u donjem delu prvenstvene lestvice. Mirisalo je na fijasko od sezone. Ali, u 2014. godini se sve promenilo...

Filip Koku je izgleda sklopio dobitnu kombinaciju, pa je mladi i talentovani tim nekadašnjeg prvaka Evrope počeo da melje rivale i topi bodovnu prednost rivala za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Večeras su nanizali i sedmu uzastopnu pobedu i nalaze se na trećoj poziciji sa samo dva boda manje od večerašnjeg rivala Vitesea. Doduše, Tvente zaostaje bod i ima meč manje, ali suština je da je PSV tim u najboljoj formi u Erediviziji i da osvajanje drugog mesta više ne izgleda kao utopija. Do kraja je ostalo još šest prvenstvenih rundi i sve je moguće...

Posebno je bitno što je večerašnja pobeda (2:1) došla baš protiv Vitesea u Arnemu. Da su žuto-crni kojim slučajem pobedili, bilo bi to nedostižnih osam bodova prednosti. Ovako, PSV je zadao direktnom rivalu težak udarac i slavio u meču za koji se kaže da nosi „šest bodova“.

A, za to može u mnogome da zahvali i očajnom golmanu domaćih Velthujzenu. On je bio direktni i isključivi krivac za vođstvo gostiju već u sedmom munutu. Golman Vitesea je bespotrebno driblao Jirgena Lokadiju, spetljao se i poklonio gol mladom holandskom napadaču.

Ipak, samo desetak minuta kasnije, nekadašnje čudo od deteta iz PSV-a, Zakarja Labjad je postigao prelep gol i pogodio mrežu bivšeg kluba.

Ali, tim Filipa Kokua je uzvratio podjednako brzo. Van der Hejden je srušio Džetra Viljemsa u šesnaestercu i skrivio penal. Memfis Depaj je šutirao sa bele tačke, ali je Felthujzen odbranio. Međutim, na loptu je natrčao Park i opet dodao loptu do Depaja koji novoga puta nije promašio zicer.

Ispostavilo se da je u 29. minutu postavljen konačan rezultat. Vitese je jurio prednost gostiju, a u 85. minutu je u igru ušao i Uroš Đurđević. Međutim, ni on nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol rivala i tri boda su otputovala u Ajndhoven. Ovo je i neka vrtsa osvete Filipsovaca za onaj sraman poraz od Vitesea (2:6) iz jesenjeg dela sezone. Takođe, ovo je poraz koji bi mogao da bude koban u nameri Vitesea da zadrži drugo mesto i plasira se u Ligu šampiona.

Den Hag je golom defanzivca Malonea u 89. minutu srušio Groningen (2:1) i zabeležio izuzetno važan trijumf u borbi za opstanak. Trijumf koji bi Groningen mogao da košta plasmana u Evropu... Alberg je iz penala najavio pobedu domaćih, ali je potom rezervista Filip Kostić u svom stilu asistirao Rišairu Živkoviću za izjednačenje. Izgledalo je da će se gosti spasiti poraza. Međutim, Malone se sjajno ubacio iz drugog plana i rešio pitanje pobednika.

EREDIVIZIJA, 28. kolo

Petak:
Kambur – RKC 3:2 (2:1)
/Šepers 17, Barto 43, Manu 85 - Šet 21, Bugel 66/

Subota:
Vitese – PSV 1:2 (1:2)
/Labjad 18 - Lokadija 7, Depaj 29/

Herakles – Roda 2:1 (1:1)
/Linsen 43, 78 - Huperts 14/

Den Hag – Groningen 2:1 (0:0)
/Alberg 63 penal, Malone 89 - Živković 78/

Nedelja:
12.30: Tvente – AZ Alkmar
14.30: Cvole – Go Ahed Igls
14.30: NEC – Utreht
14.30: Fejenord – Herenven
16.30: NAC Breda - Ajaks

(FOTO: www.vitesseinside.nl)

 


tagovi

RodaZakarija LabjadPiet FelthujzenPSV AjndhovenViteseRišairo ŽivkovićMemfis DepajJirgen LokadijaHolandijaGroningenFilip KostićEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara