"Milutinović i Marinković"
"Milutinović i Marinković"

Malešević sedeći asistirao, Jošilo zakucao Partizan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.15. | 22:55

Crno-beli poraženi u Valjevu - 64:67

Milutinović i MarinkovićNovi početak Partizana. Na klupi Petar Božić, na parketu mladići željni borbe i dokazivanja, a vatreno kršenje je za sve njih prošlo je baš tako. Vatreno! U prvom kolu nove sezone ABA lige Partizan je poražen u Valjevu od Metalca s 64:67 (14:23, 14:14, 28:13,11:14) i tako s porazom započeo novu klupsku epizodu. Odlučujući momenat dogodio se na sekundu i osam desetinki do kraja kada je Nikola Malešević s parketa asistirao Marku Jošilu koji je zakucao i doneo pobedu domaćem timu.

Posle klimavog početka i vođstva Metalca od 10:6, crno-beli su uspostavili balans na parketu i preuzeli konce igre u svoje ruke. U tome mu je i domaćin pomogao greškama u polju. Već na poluvremenu bilo je 37:28 za crno-bele. Ipak, Valjevci su bolje ušli u treću četvrtinu i do kraja te deonice serijom koševa Kutlešića i Majstorovića preokrenuli rezultat na 56:50. U poslednjoj četvrtini ušlo se u egal, a na kraju su se ipak domaći bolje snašli i na iskustvo savladali mlade crno-bele.

Izabrane vesti

Delovalo je da su svi do jednog igrača u crno-belom bili veoma motivisani. Ko god da je ušao sa klupe trčao je do maskimuma, kidao se, želeo da se dokaže... Svesni su košarkaši Partizana da su mlad tim, bez previše velikih imena, ali upravo je to bio faktor iks da se iskaže timski duh, poletnost, volja i žrtvovanje. Upravo sve one odlike koje su krasile njihovog trenera Petra Božića kada je bio igrač.

Aleksandar Cvetković je bio rezervisan u prvom, ali je proradio u drugom poluvremenu i bio je najefikasniji košarkaš kod Beograđana s 13 ubačenih poena. Ipak, Partizanu je, pored koncentracije u igri, nedostajala dubina. Igrači na poziciji centra nisu igrali na dovoljno dobro nivou. Miloš Koprivica se borio i pokazao dosta za jednog 20 -godišnjaka, Kosta Perović je i dalje evidentno fizički nespreman, dok Boža Đumić nikako ne uspeva da iskaže svoj talenat, pogtovo kada je napad u pitanju.

S druge strane Nikola Malešević (14p),  Dušan Kutlešić (15p)Marko Jošilo (11p) i Đorđe Majstorović (8p) su nosili igru domaćina koji je pokazao veću pribranost, a na kraju i jednim basketaškim potezom došao do važne pobede.


ABA liga, 1. kolo: METALAC - PARTIZAN 67:64 (14:23, 14:14, 28:13,11:14)

Metalac: Malešević 14, Pot 9, Čampara, Kutlešić 15, Janković, Majstorović 8, Jevtović 7, Jošilo 11, Rakićević, Đukanović, Babović 3, Gabrić

Partizan: Cvetković 13, Aranitović, Marinković 5, Petrov, Vitkovac 11, Đumić 2, Koprivica 8, Perović 4, Magdevski 6, Glišić, Vrabac 7, Milutinović 8

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vanja MarinkovićSrbijaPetar BožićFK PartizanMetalac ValjevoJadranska ligaEvropaČedomir Vitkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara