Malo fudbala na laloški način: Ivanović 2 + 1 = šou u Humskoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.04.18. | 19:53

Zimski novajlija iz Spartaka kreirao preokret protiv odvažnog Radničkog - 3:1

Dva i po meseca čekanja i, konačno, Đorđe Ivanović. Niti ga je bilo "na mapi", niti mu je trener Miroslav Đukić davao bog zna kakve šanse, niti je novajlija iz Spartaka bio produktivan, a onda blesak vredan pažnje na zatvaranju trećeg kola plej-ofa Superlige i nagoveštaj da bi Partizan mogao da ima koristi od bivšeg kapitena Spartaka. Dva gola zvanično najkorisnijeg igrača prvog dela prvenstva, začinjena asistencijom, donela su crno-belima preokret protiv Radničkog, a još važnije, ideju kako bi mogli da iskoriste njegov potencijal sledeće sezone. U ovoj je, za neke velike ciljeve, ionako kasno, zbog čega učinak 22-godišnjeg veziste vredi više od rezultata malog derbija - 3:1.

Ivanović je nagrađen aplauzom oko 2.500 svedoka u Humskoj. Opravdano. Čak je mogao da postigne het-trik, pa i više od toga, međutim, i ovako njegovi golovi - debitantski otkako je stigao iz Subotice u transferu vrednom 400.000 evra - posle deset utakmica posta mogu da se tumače kao dobra polazna osnova za naredno prvenstvu u kome će, da bi vratio titulu, Parni valjak morati da dobija baš utakmice poput današnje. Bio je to tipičan laloški fudbal, Ivanović se osećao kao da je u njegovom Mokrinu, kao da igra sa komšijama, opustio se, "mešao" odbranu gostiju, za šta je nagrađen proigravanjima saigrača i ovacijama sa tribina. Redak slučaj ovog proleća u Humskoj. Ovoga puta apsolutno zaslužen.

Izabrane vesti

Pogotovo što je dosta toga pozitivnog bilo u igri Đukićevih pitomaca: kreacije na sredini terena, ubacivanja s boka, traženja prostora između duplog bloka gostiju i dovoljno šansi. Naposletku i realizacije, mada je baš Ivanović propustio priliku da više puta matira Bojana Šaranova, ali valja napomenuti kako je bivši golman Partizana, baš kao i u martovskom susretu na "Čairu", branio fenomenalno i "skinuo" nekoliko zicera. Ivanoviću čak triput.

Ako su indivuidualni kvaliteti Danila Pantića i Zorana Tošića, posebno inspirisanih da vrate Radničkom milo za drago za poraz u osnovnom delu prvenstva (0:1), predstavljali pokretač Parnog valjka, onda je odbrana vukla nazad. Ne prvi put ove sezone. Štaviše, "ulazak" u utakmicu potvrdio je da defanzivna linija Partizana ni sama od sebe ne bi mogla da sačuva, zapasla je već u 16. minutu i posle kornera Nikole Stankovića omogućila Slaviši Stojanoviću da vrati loptu na peterac, a Milanu Pavkovu da glavom postigne 21. gol u sezoni. Đukić bi mogao opravdanje za svoje izabranike da potraži u prinudnoj prekomandi Marka Jevtovića na štopera (Milan Mitrović dobio povišenu temperaturu), izostancima bekova Vulićevića i N. G. Miletića, te povredi Stojkovića, ali činjenica da je prvak Srbije primio osmi gol u poslednje četiri utakmice dovoljno je alarmantna sama po sebi.

Štaviše, da nije bilo Marka Jovičića da odbrani udarce danas raspolženih Siniše Babića i Dušana Mićića iz daljine ko zna koji bi rezultat stajao na semforu, jer su ne samo ti pokušaji, već i odluka trenera Dragana Antića da napadne crno-bele svedočili kako je Radnički stigao na Topčidersko brdu da senzacijom pojuri mesto koje vodi u Evropu. Videlo se to i po makazicama Pavkova, soloprodoru Siniše Babića posle kojeg je pogodio stativu, veštim kombinacijama u završnoj trećini terena, čuvanju lopte i napadanju slabih tački crno-belih (bokovi)...

Samo, takav Radnički oslobodio se setga tek kad je utakmica praktično bila zaključana. Katanac je stavio upravo Đorđe Ivanović kad je u 57. minutu napravio šuo ispod istočne tribine, prevario jednog defanzivca Nišlija i omogućio Zoranu Tošiću da posle dva mata Čukaričkom postigne treći gol u nizu.

Moglo je da ih bude još, jer su na 3:1 oba rivala spustila gard i neprestano pretila, u utakmici visokog tempa i korektnog ponašanja, u kojoj je sudija Dalibor Manojlović mogao da svira penal posle starta Mićića nad Ožegovićem (58. minut), ali koja će se pre svega pamtiti po Đorđu Ivanoviću.

Zbog golova, asistencije i pregršt propuštenih prilika.

-----------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 33. KOLO

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 3:1 (2:1)
/Ivanović 16, 44, Tošić 57 - Pavkov 13/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 2.500
Sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac)
Žuti karton: Đerlek (Partizan)

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Jevtović, Marković, Antonov - Zdjelar, Pantić, Tošić (od 76. Janković), Đerlek - Ivanović (od 89. Jovanović), Ožegović (od 66. Ilić). Trener: Miroslav Đukić.

RADNIČKI: Šaranov - Aksentijević (od 72. Jovanović), Petrović, Simunović, N. Stanković - Mićić, Lalatović (od 53. Stanisavljević) - Babić, Sl. Stojanović, Mrkić (od 60. S. Stojanović) - Pavkov. Trener: Dragan Antić.

Srbija 1, plej-of, 33. kolo:

Sreda:

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (0:0)
/Ben 61, Radonjić 77, Adžić 83/

Voždovac - Vojvodina 2:1 (2:0)
/Mašović 4, Savković 26 - Ndiaje 77/

Spartak - Napredak 2:1 (1:0)
/Čečarić 15, 54pen - Ndiaje 71/

Četvrtak:

Partizan - Radnički 3:1 (2:1)
/Ivanović 14 i 44, Tošić 57 - Pavkov 13/

 


tagovi

Đorđe IvanovićMiroslav ĐukićDragan AntićZoran TošićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara