""
""

Mančester Siti nema prvog napadača

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.17. | 22:26

Gvardiola u ovoj sezoni nije uspeo igračima da prenesese svoju fudbalsku filozofiju, dosta je lutao kada su u pitanju formacije i rešenja u timu, a takav je slučaj i sa golgeterima

Đozep Gvardiola je ozbiljno udario u ledinu već u prvoj sezoni na Etihadu. Mančester Siti cele sezone ne može da se uhvati „ni za glavu, ni za rep“, pa tako izgleda i plasman ekipe koja je pred početak takmičenja u Premijer ligi važila za najozbiljnijeg favorita za šampionski trofej. Titule nema, dok će Liga šampiona verovatno biti obezbeđena uz Tantalove muke, a to svakako nije ono što su očekivali pomalo i razmaženi navijači Građana.

Izabrane vesti

Gvardiola u ovoj sezoni nije uspeo igračima da prenesese svoju fudbalsku filozofiju, dosta je lutao kada su u pitanju formacije i rešenja u timu, a takav je slučaj i sa napadačima, koji umesto da zadničkim snagama rade zatim – jedan drugog gledaju „preko nišana“.

Tako se može zaključiti i na osnovu izjava mladog Gabrijela Žesusa, koji iza sebe ima tešku povredu, ali se protiv Midlzbora našao u startnoj postavi zajedno sa Serhijom Aguerom, kojeg je pre povrede bio istisnuo iz tima.
„Tu ne postoji starter ili rezerva. Onaj koji je bolji u tom trenutku će igrati. To je dobro, to je odluka trenera. Borimo se za mesto u timu“, rekao je mladi Žesus, koji očigledno nema previše respekta prema daleko iskusnijem Argentincu, strelcu na stotine golova u svojoj karijeri.

Duga pauza je ostavila traga na Brazilcu, kojem će trebati vremena da se vrati na pravi kolosek.
„Malo sam umoran, to je normalno. Tužan sam jer nisam igrao ono što zna, ali nakon gotovo tri meseca od povrede, to je sasvim normalno. Radiću naporno ove nedelje i biti bolji u narodnoj utakmici. Nikada nisam bio toliko van terena, ali sam srećan što sam se vratio. Radim ono što volim, sada moram da treniram, kako bismo obezbedili plasman u Ligu šampiona“, dodao je Žesus.

Mančester Siti se trenutno nalazi na četvrtom mestu Premijer lige, a do kraja sezone su mu ostali još mečevi sa Kristal Palasom, Lesterom i Vest Bromvič Albionom na Etihadu, odnosno gostovanje Votfordu u poslednjem kolu.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaGabrijel ŽesusMančester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara