Mančini opet eksperimentiše - Bernardeski igra lažnu devetku

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.10.18. | 10:47

Selektor Italije čuva Imobilea za meč sa Poljskom u Ligi nacija, a pravi kombinacije za prijateljski duel sa Ukrajinom

Fudbalska reprezentacija Italije sprema se za prijateljsku utakmicu sa Ukrajinom u Đenovi, a selektor Azura Roberto Mančini, koji inače voli rotacije, u nedostatku pravih napadača spremio je još jednu vrstu taktičkog iznenađenja. Osim Ćire Imobilea, strateg Italijana ne može da računa na devetku, pa je odlučio da proba sa Federikom Bernardeskijem.

Naime, fudbaler Juventusa dobiće uloge takozvane lažne devetke, a partneri će mu biti na krilima Lorenco Insinje i Federiko Kijeza. To svakako znači da će Italijani igrati u formaciji 4-3-3, u tim će se verovatno vratiti i Marko Verati, dok se očekuje da debituje Nikolo Barela, vezista Kaljarija. Inače, Bernardeski je u dosadašnjem toku sezone odigrao devet mečeva za Juventus i dao dva gola.

Izabrane vesti

Prema pisanju italijanskih medija, na mestu desnog beka trebalo bi da igra Alesandro Florenci, a na suprotnoj strani biće Biragi. U središtu odbrane naći će se, očekivano, Juventusov tandem štopera Leonardo Bonući - Đorđo Kjelini. U timu će biti i Žoržinjo, fudbaler Čelsija. A razlog što se Imobile neće naći u timu za prijateljski meč sa Ukrajinom je to što Mančini želi da ga sačuva za meč sa Poljskom u Ligi nacija.

 

Foto: Action images


tagovi

ItalijaUkrajinaFederiko Bernardeski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara