""
""

Marakana – dan posle blamaže!

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.12.15. | 12:45

„Ovo je jako neprijatno, ali kao grupa moramo da nastavimo dalje“, poručio kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković

Marakana – dan posle blamaže! Igrači Crvene zvezde koji su kreirali jedan od najtežih poraza u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba su odrađivali trening oporavka, navijači gledali u nebo i molili se za zdravlje Aleksandra Kataija, Marka Grujića i Portugalca Uga Vijeire.

Osmesi i samozadovoljstvo zbog velike serije pobeda više nisu bili prisutni. Borac je, vrlo verovatno, pokazao zvezdaškoj javnosti da ovaj tim mora da se nadogradi kako bi bio konkurentan na evropskoj sceni. Slabosti odbrane vihorni Čačačni su izvrnuli na postavu, ofanziva bez Grujića i Kataija nije ni postojala, bilo je i onih u timu Miodraga Grofa Božovića koji su pokazali da ne zaslužuju Zvezdin dres.

Izabrane vesti

A kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković je isturio grudi ispred svih i preuzeo odgovornost za neviđenu blamažu. Možda i s razlogom,jer je duel protiv Borca bila jedna od najslabijih partija u karijeri iskusnog defanzivca.
Sigurno neprijatan poraz, izgubili smo sa 1:5 kod kuće i nema opravdanja za to. Već sam rekao i vašim kolegama da preuzimam krivicu na sebe, jer sam ja kao kapiten ekipe odigrao ispod svakog nivoa. Jednostavno, smatram da ne treba kriviti mlade momke, jer ovo je samo jedna utakmica. Ne sme da se zaboravi šta je ova ekipa uradila do sad“

Grofove taktičke zablude sa Mbođom na poziciji zadnjeg veznog, potcenjivanja protivnika, zamor materijala, pa i kvalitet brzih Čačana... Samo su neki od razloga koji su doprineli da Zvezda ne liči na – Zvezdu!

 „Ironično možda zvuči, ali prvih 20 minuta smo odigrali odlično. Onda smo primili prvi, pa drugi, pa treći... Sve se raspalo. Posle četvrtog je bilo gotovo. Oni su zaslužili pobedu, samo ne treba ovu utakmicu koristiti kao analizu. Loš dan i to je to. Dobra stvar je što je za tri dana Čukarički. Sad razmišljamo samo o toj utakmici“.

Od avgusta i utakmice sa Radničkim Zvezda nije bila u sličnoj situaciji. Mečka je otišla, ali se posle hajdučije Borca vratila na Marakanu. Čeka se reakcija igrača Crvene zvezde koji će na Banovom brdu pokazati da li u ekspresnom roku mogu da se oporave od brodoloma.
„Porazi i pobede su sastavni deo posla. Poraz je morao da dođe, ali nije morao da bude ovako ubedljiv. Opet kažem, možda nam je ovo sve bilo potrebno, jer smo se možda malo uspavali. Pametni smo momci, ubeđen sam da ćemo biti jači. Mi smo grupa. Zajedno smo i u porazu i u pobedi“.

Ostaće zapisano u svim knjigama: generacija Miodraga Božovića doživela je najteži poraz na Marakani još od 1966. godine.
„Vrlo neprijatan podatak, ali moramo nekako dalje. Pričali smo i sa šefom. I on nam je rekao da moramo dalje. Da treba da izvučemo pouke“.

Utakmica sa Borcem otvorila je i pitanje o tome kako bi Zvezda izgledala da u zimskom prelaznom roku ostane bez Marka Grujića i Kataija.
„Bitni igrači za nas. To se videlo i do sad, Međutim, to ne sme da bude alibi. Borac je iskoristio to što smo se zaleteli. Nismo ih potcenili, to je ekipa koja je treća na tabeli. Igraju dobru celu sezonu“, jasan je Luković.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu

 


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag Grof BožovićMarko GrujićMamadu MbođEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara