"Darko Brašanac"
"Darko Brašanac"

Marko Jovanović držao predavanje na temu „kako se igra odbrana“: Mihajlović opet neuhvatljiv, Lukić stavio tačku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.02.16. | 11:48

Na rastanku sa Andrijom Živkovićem Partizan savladao kineski Jončan - 2:0

Darko Brašanac

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Besplatan čas fudbala u izvedbi Marka Jovanovića. Doslovce savršena partija povratnika među crno-bele zasenila je čak i činjenicu da je Partizan nastavio rezultatski uspešan niz na Kipru i posle Kluža (3:1) i Arsenala iz Tule (1:0) zabeležio treću pobedu u pripremnom periodu. Ekipa Ivana Tomića razoružala je kineski Jončan (2:0), mada je za trenera tima iz Humske 1 verovatno bitnija informacija da novajlija iz Voždovca polako preuzima ulogu komandanta renovirane odbrane.

Jovanović je na terenu proveo 60 minuta i za to vreme imao nekoliko odličnih intervencija, kojima je sprečavao Azijate da savladaju Filipa Kljajića, a ponašanjem i načinom komunikacije sa kolegama iz poslednje linije nagovestio da će biti daleko bolji od prethodnika na njegovoj poziciji Fabrisija Dornelasa. Usput, doneti preko potrebnu energiju i agresivnost timu koju jesenas nije imao.

Ruku na srce, partiju Jovanovića valja uzeti sa rezervom, jer je protivnik bio sedmoplasirani tim iz prethodnog prvenstva Kine, ali kad bi se ocenjivalo samo ono viđeno na terenu Sportskog centra Afas u Larnaki ne bi bilo dileme da je Partizan dobio značajno pojačanje.

Marko Jovanović

Jovanović je uvodio u igru Sedrika Goguu, pomerao bekove Vulićevića i Bogosavca, upozoravao Evertona kad sme, a kad ne da odigra pas nazad, a osim njega treći ispit na pripremama visokom ocenom položio je još jedan novajlija. Nemanja Mihajlović je bio maltene neuhvatljiv po levom krilu, bežao je iza leđa odbrane kineskog sastava, lako reševao situacije "jedan na jedan", da bi kao nagrada za posvećenu igru stigao gol, posle tropotezne akcije koju je započeo Saša Ilić, a nastavio Andrija Živković.

Upravo se danas pre podne u Larnaki videlo i koliko će Živković nedostajati crno-belima ovog proleća. Prodorima po desnoj strani, šutevima sa distance, "dolaskom" po loptu u sredinu i vickastim rešenjima ilustrovao je da će posle finansijskog, Partizan biti i u igračkom gubitku, jer ovakav kvalitet kakav je opet demonstrirao omladiski prvak sveta teško je nadoknaditi. Živković jeste bio nervozan, što je zasigurno posledica činjenice da mu je ovo bila oproštajna utakmica od dresa kluba u kome se afirmisao.

NERVOZNI ŽIVKOVIĆ PORUČIO BOŽINOVU: JA SAM BUDALA ŠTO TI DAJEM LOPTU!

Uz povremene ispade na sredini terena, zanemarivanje igre preko bekova i utisak da je Valeri Božinov mogao da reaguje bolje u nekoliko situacija pred golom rivala, Tomićev tim je rutinski kontrolisao dešavanja na terenu. Čak i kad je trener, na pola sata pre kraja, promenio svih 11 fudbalera, ritam igre nije opao. Parni valjak je napadao sve vreme i sjajnim pogotkom Saše Lukića, posle soloprodora, stavio tačku na meč u kome je Everton imao sve smislenija rešenja, Gogua pokazao da ume da odigra mirno, Saša Ilić da je i dalje duhovni vođa ovog tima, a većina ostalih ispoljila nervozu koju će trener Ivan Tomić morati što pre da suzbije, jer je i na samom meču bilo nekoliko incidentnih situacija.

---------------------------------------------------------

PARTIZAN - JONČAN ŠIZJAČAUN 2:0 (1:0)
/Mihajlović 38, Lukić 78/

Larnaka
Sportski centar Alfa
Igrano bez prisustva publike
Sudija
: Keretis (Kipar)
Žuti karton: Brašanac (Partizan)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Ilić - Živković, Mihajlović, Božinov. Od 60. minuta igrali su: Jovičić - Bandalovski, Stevanović, Milenković, Subić - Jevtović, Lukić, Kosović - Fofana, Golubović, Vlahović.

JONČAN ŠIZJAČAUN: Guan Žen, Tian Tihong, Li Đao, Vang Peng, Li Ćao Jun, Rubem MIkael, Hvang Tibo, Mario Ron, Hu Vej, Feng Šao Šun. Igrali su još: Žu Tiagi, Vang Zaihao, Li Kai, MaoTianging, Gao Zen, Hjuđo, Vu Haoran, Li Jungpeng, Lu Hongdžen, Sun Haošeng.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićMarko Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara