Darko Lazović (©Reuters)
Darko Lazović (©Reuters)

Lazović mora da snizi zahteve ako želi da ostane u Veroni

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.05.24. | 23:19

Italijanski klub želi da zadrži srpskog fudbalera, ali uz platu manju od dosadašnje

Ni pored pet sezona provedenih u klubu, Darko Lazović ne namerava da napusti Veronu. Međutim, da bi u njoj ostao moraće da snizi finansijske zahteve.

Nakon što su u finišu sezone izborili opstanak u Seriji A, čelnici italijanskog kluba bacili su se na sastavljanje tima za iduću takmičarsku godinu, a jedno od glavnih pitanja tiče se srpskog fudbalera. Lazović, inače od januara kapiten ekipe, jedini je standardan prvotimac kojem ističe ugovor u junu i kao takav trenutno je prioritet Đaloblua.

Izabrane vesti

Tutomerkato, pozivajući se na lokalnu Arenu, piše da je Lazović još letos dobio ponudu za novi, višegodišnji ugovor sa nižom platom jer je njegova dosadašnja na Bentegodiju okarakterisana kao previsoka. Tada do dogovora nije došlo, ali želja za ostankom 33-godišnjeg Čačanina izgleda je bila jača od finansijskog momenta, te se njegov agent navodno pojavio u Veroni i u narednim danima obaviće novu rundu pregovora sa čelnicima kluba.

Spekuliše se da će Verona ponuditi Lazoviću ugovor na još dve sezone, s tim da je direktor fudbala italijanskog kluba Luka Soljano odlučan u stavu da bivši fudbaler Borca, Crvene zvezde i Đenove mora da podnese finansijsku žrtvu.

Lazović je u Veronu stigao iz Đenove leta 2019. godine i za Đaloblu odigrao 172 utakmice, što ga čini petim strancem u istoriji po broju nastupa. Ipak, ukoliko ostane u timu, već naredne sezone mogao bi da prestigne Emila Halfredsona (196) i Adailtona (176).


tagovi

Darko LazovićVeronaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara