"Florijan Tovan"
"Florijan Tovan"

Marselj je pogađao ćoškove: Klinton u desni, Tovan u levi golmanov (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.17. | 18:45

Tim sa Velodroma preslišao Ren, Patris Evra kapiten, Gomis na tribinama

Florijan TovanJoš - i te kako - ima šansi za Marselj.! Posle izgubljene prošle i spoticanja u prvom delu ove sezone, slavni klub je konačno na evropskom putu. Otkako je za trenera stigao Rudio Garsija, nekadašnji osvajač Lige šampiona, deluje ubedljivo na Velodromu (dobio sve mečeve osim poraza od lidera Monaka), gde je u prvoj utakmici subotnjeg programa Lige 1 oružje položio Ren.

Mada znatno oslabljen, domaćin je slavio 2:0 i na taj način se poravnao sa Sent Etjenom (po 39 bodova, u nedelju igrao sa Monpeljeom), dok je Lion samo stepenik iznad (40, sutra mu u goste stiže Dižon), na poslednjoj poziciji koja kroz prvenstvo vodi u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Posle prvog poluvremena, u kome je Ren čak bio konkretniji, imao više loptu u posedu i zrelije šanse (ali i ostao bez povređenih Šantoma i Alalfatina u razmaku od pet minuta), Marselj je u nastavku dodao gas i pokazao da raspolaže kvalitetnim rešenjima van projektovanih startera. Posebno se to odnosi na Klintona Enžea, letošnjeg novajliju iz Totenhema, Kamerunac je zamenio povređenog kapitena i najboljeg timskog strelca, Bafetimbija Gomisa i u 59. minutu pucao bez razmišljanja u bliži ugao, za njegov četvrtio gol ove sezone.

Na njemu mu je sa tribina aplauditrao upravo Gomis, koji je na isti način nagradio majstoriju Florijana Tovana. Jedan od najboljih igrača Marselja je u 64. minutu, na odloženu loptu Morgana Sansona, opalio levicom sa 25 metara i postigao zaista lep gol.

Vredi pomenuti da je u odsustvu Gomisa kapitensku traku na ruci nosio novajlija iz Juventusa Patris Evra.

LIGA 1 - 25. KOLO:

Petak:

Bastija - Monako 1:1 (1:0)
/Dialo 19 - Bernardo Silva 52/

Subota:

Marselj – Ren 2:0 (0:0)
/Enže 59, Tovan 64/

20.00 Lorijan – Nica
20.00 Anže – Nansi
20.00 Kaen – Lil

Nedelja:

15.00 Bordo – Gengan
17.00 Monpelje - Sent Etjen
17.00 Lion – Dižon
21.00 PSŽ - Tuluz

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFlorijan TovanFrancuskaKlinton N'ŽijeLiga 1MarseljRen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara