Mateus optužuje: Salihamidžića nigde nema kad je gusto, igrači su egoisti, briga ih za Bajern

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.11.18. | 21:58

„Nemojte da dozvolite da vam Venger izmakne“, upozorava legenda kluba iz Minhena sadašnje rukovodioce

Izgleda da Hasan Salihamidžić i Lotar Mateus imaju neraščišćene račune iz vremena kad su zajedno igrali za Bajern. Ili legenda nemačkog fudbala smatra da Braco nije dorastao ulozi sportskog direktora, zbog čega ga je žestoko isprozivao u danima kad giganta iz Minhena drma najveća kriza u poslednjih šest godina.

Nekada najbolji fudbaler sveta ne ulepšava stvarnost, te u kolumni za nemački Skaj sport direktno optužuje prvog čoveka sportskog sektora za potonuće Bavaraca.
Hasana Salihamidžića nikada nema kada je potrebno. Već nedeljama ni traga ni glasa od njega. Pitam se zašto klub, uopšte, ima sportskog direktora kada on ne sme da govori? Bajern bi mogao da uštedi na toj poziciji“, oštar je Mateus.

Izabrane vesti

Ranije je znao da kritikuje i trenera Nika Kovača, а potkačio ga je i posle najnovijeg kiksa, bez obzira što se Nemačkom još prepričava izjava Manulea Nojera kako bi aktuelni prvak dobio goste iz Dizeldorfa samo da se držao plana hrvatskog stratega.
„Ono što igrači Bajerna pokazuju u poslednje vreme je potpuno neprofesionalno. Nema srčanosti, nema strasti, nema ni koncentracije. Često u poslednje vreme čitam da su kvalitet igrača i njihova izdanja odgovorni za ono što se Bajernu dešava. A to nažalost misle i neki iz kluba. To je potpuno pogrešna analiza, nema veze sa istinom“, gađa Kovača nekadašnji šef struke Partizana.

Možda bi sve bilo drugačije da je na klupi neko drugi.
Ovaj tim može da bude dobar kad je kvalitetno treniran. To je prošle sezone potvrdio Jup Hajnkes. Problem je što se na terenu primećuje veliki ego igrača. Svako misli samo na sebe, a niko na Bajern. Još manje na navijače. Niko nikom ne pomaže, samo gledaju čoveka do sebe kako bi mogli da ga osuđuju ako pogreši“.

Kovač će sigurno biti na klupi u utorak veče protiv Benfike u Ligi šampiona. Već za vikend, u Bremenu – teško. Kandidat u liku Arsena Vengera je već spreman.
Očekujem rekaciju uprave. U ovom trenutku, osim Vengera, ne vidim nijednog trenera na tržištu, sposobnog da sredi situaciju. Kada je on u pitanju, Bajern mora brzo da reaguje, ukoliko želi da ga dovede. U suprotnom, postoji opasnost da im izmakne, što se u prošlosti već desilo. Bili su Bavarci neodlučni kad su mogli da angažuju fudbalere kao što su Kevin de Brujne ili Liroj Sane, te trenera poput Tomasa Tuhela, Jirgena Klopa ili Julijana Nagelsmana. Ne bi smeli da ponove tu grešku.  Naravno, opcija je i Zinedin Zidan, međutim, ne mogu da ga zamislim u ulozi vatrogasca u Minhenu“, dodao je Lotar Mateus, legenda Bajerna.

FOTO: Reuters


tagovi

Lotar MateusArsen VengerHasan Salihamidžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara