"Odlična partija Igora Matića"
"Odlična partija Igora Matića"

Matić pokvario rođendan navijačima OFK-a, Borac u 92. minutu otvorio kapije Subotice

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.10.14. | 16:18

Mladost savladala Rad uz još jedan gol raspucanog Patrika Eze Frajdeja i još jedan efikasan meč u naviklim na goleade Lučanima

Odlična partija Igora Matića

Ubedljivih 4:0 Čukaričkog na gostovanju kod OFK Beograda na Karaburmi, pobeda Mladosti nad Radom od 2:1 u Lučanima i remi od 2:2 u duelu Spartaka i Borca u Subotici, koja je prvi put ove sezone videla i golove u mreži domaćeg tima, epilog su prvih utakmica 10. kola Superlige. Pojedinačno najbolji utisak ostavili su Igor Matić i Patrik Eze Frajdej.

Izabrane vesti

Ovaj prvi je dirigovao ubedljivom pobedom tima sa Banovog brda na gostovanju kod OFK Beograda u malom gradskom derbju na Karaburmi na kojoj su navijači domaćeg tima slavili 20 godina postojanja i nadali se da će njihov omiljeni klub nastaviti niz od sedam mečeva bez poraza. Ali, zbivanja na terenu nisu im davala povoda za radost.

Matić je terorisao Romantičare.

U 27. minutu na pas Petra Bojića postigao je gol za 1:0, potom u 50. proigrao Slavoljuba Srnića za 2:0, da bi mu se ovaj revanširao u 68. za treću loptu iza leđa Stefana Čupića. Konačnih 4:0 postavio je Bojić, pa se Čuka približila vodećem trojcu Partizana, Vojvodine i Crvene zvezde.
"Igralo smo protiv rivala koji gaji sličan stil igre i verovatno bi bilo neizvesno da smo mi bili ti koji su morali da jure rezultat. Ali, prvi smo pogodili, a mislim da smo bolji tim od OFK Beograda", skromno će Vladan Milojević, šef struke Čukaričkog.

Kolega iz OFK Beograda Dejan Đurđević nije bio raspoložen za priču.
"Nema puno analize kad izgubiš 4:0.Meč je bio egal do 30. minuta. Vrlo lako smo primili gol iz kontre i tu nam je kvalitet igre opao. Kada smo krenuli dobro u drugom poluvremenu opet smo primili gol iz kontre i sve je krenulo nizbrdo. Kad imate jednog iskusnog igrača kao što je Matić tim može mnogo bolje da funkcioniše", hvalio je suparnika Đurđević.

Pobedu je upisala i Mladost, koja je nastavila da svoje navijače "časti" efikasnim mečeva. Protiv Rada 2:1 i peti put na pet utakmica u Lučanima ove sezone da je prošla igra GG3+ što je jedinstven slučaj u srpskom fudbalu.

Vladimir Rodić je pogodio za goste iz Banjice, dok su Patrik Eze Frajdej i Nemanja Milunović bili strelci za Mladost. Napadač iz Nigerije tako sada može da se pohvali sjajnom golgeterskom serijom – na proteklih šest utakmica Eze Frajdej je šest puta matirao protivničke golmane.

Međutim, utisak je da Mladost ima jedno drugo oružje koje zadaje najveće glavobolje rivalima.
"Nismo imali odgovor na prekide Mladosti", nemoćno sleže ramenima trener Rada Milan Milanović.

Šef struke Mladosti Nenad Milovanović logično sasvim zadovoljan.
"Trebalo nam je 15 minuta da uspostavimo kontrolu nad igrom. Zadovoljan sam. Posebno jer se igralo na lošem terenu".

Najzbudljivije je, ipak, bilo u Subotici iz koje je Borac odneo bod pogotkom u drugom minutu sudijske nadoknade, prvim koji su na Gradskom stadionu ove sezone postigli gostujući fudbaleri.

Budimir Janošević je, doduše, loptu iz mreže morao da vadi i u četvrtom minutu današnjeg meča, ali je to bilo zbog autogola Gorana Antonića posle kojeg je Spartak preko Vladimira Torbice sa penala – sviranog zbog prekršaja Nikole Boranijaševića – i Nemanje Milića stigao do preokreta. Međutim, prerano je počelo slavlje u Bačkoj što su Čačani umeli da kazne i stignu do 10. boda u sezoni.

SUPERLIGA, 10. kolo:

OFK Beograd – Čukarički 0:4 (0:1)
/Matić 27, 68, Srnić 50, Bojić 88/

Mladost Lučani – Rad Beograd 2:1 (1:0)
/Frajdej 27, Milunović 67 – Rodić 75/

Spartak – Borac Čačak 2:2 (1:1)
/Torbica 8pen, Milić 55 – Antonić 4ag, Jovaničić 92/

17.00: Radnički Niš – Radnički Kragujevac
18.00: Crvena zvezda – Donji Srem
19.00: Vojvodina – Voždovac
19.00: Napredak – Novi Pazar

Nedelja:
17.00: Jagodina – Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Borac ČačakČukaričkiGoran AntonićIgor MatićMladost LučaniNemanja MilićNemanja MilunovićOFK BeogradPatrik Eze FrajdejRadSlavoljub SrnićSrbijaSuperligaVladimir Torbica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara